Športna dvorana Burja je bila zgrajena leta 1991. Leta 2007 je bila zadnjič obnovljena. Igralna ploskev velikosti 20 x 40 metrov je obložena s ploskovno elastičnim športnim podom podjetja Haro, tip Berlin.

Dvorana je opremljena z infrastrukturo in zarisanimi igrišči za igranje futsala, rokometa, odbojke in košarke. Premore dve večji in več manjših slačilnic. Celoten objekt je priključen na lastno centralno ogrevanje. Za potrebe odigravanja tekem je na uporabo semafor in ozvočenje z mikrofonom. Poleg normalne razsvetljave je na razpolago tudi dodatna televizijska razsvetljava za posebej zahtevna snemanja. Pisarna premore kompletno opremo: telefon, fax, računalnik z internetno povezavo, tiskalni in kopirni stroj. Tribuna v dvorani ima kapaciteto 900 gledalcev. Ob dvorani sta dva parkirišča primerna za vozila vseh velikosti. V sklopu dvorane je tudi gostinski lokal.

Poleg dvorane v sklopu špornega centra je manjša šolska telovadnica. Nekoliko višje je popolnoma nov zunanji športni park z igrišči za košarko, odbojko in futsal. Krožna tekaška steza dolga 200m je preplaščena s tartanom. Na voljo so tudi zunanje fitnes naprave in otroško travnato igrišče z več igrali. V bližini je tudi zaenkrat sicer še nedokončano balinišče. Nedaleč stran je še večnamenska športna dvorana, ki je ravno tako opremljena z vsem potrebnim za nemoteno treniranje in tekmovanja. Namenjena je predvsem športom, kot so namizni tenis, različne borilne veščine, plesne vaje, aerobika in podobno. Ponudbo športnega centra zaokrožuje kolesarska in rekreacijska steza imenovana Parenzana, katera se prične na Škofijah in zaključi v Sečovljah.

 

Lokacija

Športna dvorana Burja Škofije
Spodnje Škofije NN
6281 Škofije – SI

T: 05 654 90 19
F: 05 654 90 19
E: dvorana.skofije@siol.net

Zgrajena: 1991
Kapaciteta: 900 sedišč