13. krog ni prinesel sreče Bronxom v Tolminu

Po mesecu dni so Bronxi znova odigrali prvenstveno tekmo. V senci prazničnega dogajanja in Festivala malega nogometa, ki je potekal na Škofijah so se odpravili v Tolmin. Ne glede na kadrovske težave so fantje bili odločeni, da bodo poiskusili zmagati na vročem terenu in nekoliko zaplesti stanje pri vrhu lestvice.

Sam začetek tekme je pokazal, da Bronxi mislijo resno. Takoj so z odprto igro ogrožali domača vrata in že v peti minuti tudi povedli. Odvzeta žoga je bila podana do Ninkoviča kateri je rutinirano premagal domačega vratarja.

Sledilo je obdobje igre kakršnih smo letos videli že veliko. Obalni igralci so prevzeli vajeti igre v svoje roke in imeli številne priložnosti da bi rezultat povišali in mogoče že v prvem polčasu odločiti zmagovalca. Žal se kot ponavadi slednje ni zgodilo. Vrsta nevarnih strelov je švignila mimo vrat ali jih je Mohorič odbranil. Kar nekaj krat pa se je kot zakleto žoga odbila od vratnice, ko ji nihče več ne bi mogel preprečiti, da bi končala v mreži.

Sledilo je kar ponavadi sledi v takih primerih. Domači igralci so ohrabreni z dejstvom, da so na polčas odšli le z zadetkom zaostanka drugi del odigrali precej bolje. Gostom je počasi pohajala sapa, saj se je že tako skromnem kadru pridružil še Hrvatin, kateri je zaradi poškodbe odigral le nekaj minut in tehtnica se je prevesila na stran Puntarjev.

Domači so na začetku drugega polčasa izenačili nato pa v drugi polovici drugega dela zadeli še dvakrat za končno zmago. Pri zadetku zaostanka so imeli Bronxi strel z desetih metrov katerega je Mohorič Osojniku odbranil. Kljub trudu, ki so ga obalni igralci vložili do konca tekme niso več uspeli obrniti rezultata.

Ozračje na igrišču je bilo ves čas naelektreno in kar nekaj krat blizu vrelišča čemur sta svoje dodala tudi sodnika s kriterijem katerega sta zavzela. Na koncu se je na srečo vse končalo s športnim stiskom rok.

Kot kaže so po tej tekmi pozicije za končnico za prvaka že oddane. Le teorija lahko nižje uvrščenim daje upanje na morebiten preobrat, kateri pa je realno gledano malo verjeten. Sledi nov prvenstveni premor in nato nadaljevanje 6. januarja, ko na Škofijah gostujejo Nazarje. Bronxi bod morali vzeti stanje tako kot je in se osredotočiti na naslednje cilje, katere so ob takih predstavah kot je bila zadnja v Tolminu nedvomno sposobni doseči.

Fotografije, ki jih ponujamo v ogled, je kot ponavadi odstopil gospod Drago Julijan.