Bronxi do točke tudi v Kobaridu

Bronxi so tudi na primorskem derbiju v Kobaridu nadaljevali uspešno serijo na gostovanjih. Po zelo zanimivem in zahtevnem srečanju so domov zasluženo odnesli veliko točko in obdržali četrto mesto na lestvici.

Čeprav znova kadrovsko oslabljeni so rumeno modri v tekmo vstopili pogumno in si že v uvodnih minutah priigrali dve izjemni priložnosti za zadetek. V obeh primerih bi se lahko proslavil Nik Klinc vendar na žalost ni uspel najti žogi poti do mreže. V prvo je odvzeto žogo popeljal sam proti domačemu vratarju, kateri se je izkazal z uspešno obrambo. Drugič pa se je po uigrani kombinaciji iz prekinitve znašel sam na drugi vratnici a žal žogo zgrešil tako, da smo namesto zadetka videli avt za domačo ekipo. Kot se običajno dogaja smo zato gol kmalu videli na drugi strani igrišča. Po zmedi v obrambni liniji Bronxov je do žoge prišel Mohorič in premagal Mordeja. V nadaljevanju se je v dveh obetavnih situacijah znašel mladi Stanič; enkrat so domači žogo uspeli izbiti  skoraj z golove črte v drugo pa je nekoliko preveč okleval potem, ko je že preigral domačo obrambo in ni uspel priti do strela, ki bi ogrozil Denija Krivca. Medtem, ko je Bronxom težave delala realizacija priložnosti so bili igralci Oplasta v tej prvini mnogo uspešnejši. V 16 minuti je namreč Vulikič dosegel še drugi zadetek. Tokrat je Mordeja premagal z lepim strelom iz prostega udarca. Tako sta ekipi na odmor odšli z lepo prednostjo domačih, katera pa ni bila ravno realen odraz dogajanja na igrišču, saj so tudi Bronxi, kot je bilo zapisano, imeli kar nekaj priložnosti, ki jih žal niso izkoristili.

Drugi polčas se je pričel podobno kot prvi le, da so tokrat prvo priložnost imeli domači, ki so se znašli sami pred Mordejem kateri je podobno kot Krivec Klincu na začetku tekme domačemu igralcu strel obranil. Fantastična obramba našega vratarja je Bronxom še dodatno dvignila samozavest tako, da so vajeti igre popolnoma prevzeli v svoje noge in stisnili nasprotnika na njegovo polovico. Posledica take igre je bil tudi prvi zadetek za Škofijote in s tem znižanje domačega vodstva. Po gneči ob domačem kazenskem prostoru je mladinec Aleksander Stanič uspel žogo podati do drugega soigralca iz selekcije U19 Davorja Stanišiča kateri je premagal domačega vratarja. Uradno je sicer zadetek zapisan kot avtogol Mateja Mohoriča, kar pa ne zmanjšuje zaslug prej omenjenih igralcev, saj bi žoga v vsakem primeru končala v golu, ne glede na to kdo se jo je zadnji dotaknil. Bronxi so nadaljevali z odlično igro in le štiri minute kasneje izzid izenačili. Znova je bila na delu naveza mladincev le, da je tokrat podajo Staniča iz voleja s pravo bombo za hrbet Krivca spravil Tilen Cupin. Do konca tekme sta vredni omembe še dve zanimivi situaciji. Vsaka pred enim golom. Najprej se je po nekoliko slabšem posredovanju Mordeja naredila gneča pred vrati Bronxov, vendar je situacijo uspel razčistiti kapetan Kolar. Nekoliko kasneje pa je v protinapad potegnil Đurič, vendar je njegov strel nekoliko iz leve strani švignil mimo vrat. S tem se je primorski derbi tudi zaključil in ekipi sta si zasluženo razdelili točki.

Pohvalo za prikazano si zaslužijo vsi naši igralci, ki so odpotovali v Kobarid. Prav vsi, razen rezervnega vratarja Marolta so tudi zaigrali in opravičili svoj nastop. Še posebej veseli dejstvo, da naši fantje tudi po zaostanku ne vržejo puške v koruzo ampak nadaljujejo z igro in posledično rezultat preobrnejo. Tako je bilo v Ljutomeru, Sevnici in Zagorju ter tudi tokrat v Kobaridu.

Sledi reprezentančna pavza nato pa izjemno zanimiva tekma na Škofijah, ko 5 februarja prihaja Litija z vsemi svojimi “Latino” zvezdniki.

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.