Prihaja Litija s svojimi brazilci

Po reprezentančnem premoru se na igrišča vračajo slovenski futsal prvoligaši. Na Škofijah si tri kroge pred koncem rednega dela prvenstva skoraj ne bi mogli želeti bolj primernega nasprotnika. Četrto uvrščeni Bronxi namreč gostijo tretje uvrščeno Litijo, katera v dvorano Burja prihaja z vsemi svojimi reprezentanti in brazilskimi okrepitvami. Tako bomo lahko spremljali dva popolnoma različna pristopa na poti do čim boljše uvrstitve. Medtem, ko Bronxi stavimo izključno na domači kader iz lokalnega okolja so se v taboru Litije, ki je obenem najuspešnejše moštvo v zgodovini slovenskega futsala odločili, da poiskusijo osvojiti naslov državnega prvaka z okrepitvami iz tujine.

Popolnoma jasno je, da je vloga favorita na strani gostujoče ekipe. Dodatna vzpodbuda  Litijanom je tudi ponovno odprta možnost, da se dokopljejo do 2 mesta na lestvici in s tem boljšega izhodišča za play off, zato bodo zagotovo želeli to možnost izkoristiti in na Škofijah osvojiti tri točke. Bronxi na tem dvoboju nimajo česa izgubiti. Velik del posla so namreč opravili že na prejšnjih tekmah tako, da danes lahko nastopijo sproščeno in srečanje izkoristijo kot dober test svojih zmožnosti pred končnico za prvaka.

Komu bo derbi prinesel več veselja si sicer ne boste mogli ogledati v živo v dvorani Burja, je pa kot običajno zagotovljen direktni prenos na Youtube kanalu fcbronx1987 oziroma na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=N5dyqs7SXGU


Več o vseh tekmah 16 kroga si lahko preberete tudi v napovedniku.