Neodločeno na derbiju med Bronxi in Litijo

Bronxi nadaljujejo z odličnimi igrami in presenetljivimi rezultati. Tako se je tudi zelo močna, mednarodno obarvana zasedba Litije morala zadovoljiti le s točko na derbiju kroga in se najbrž zaradi tega tudi posloviti od željenega končnega drugega mesta. Na koncu morajo biti gostje celo bolj zadovoljni s točko, saj so imeli Bronxi po izenačenju na 3-3 celo lepše priložnosti za zmago.

Številnim gledalcem direktnega prenosa tekme Bronx – Litija zagotovo ni bilo žal, da so dobrih 90 minut preživeli pred ekrani. Igralci obeh ekip so jim namreč ponudili vrhunsko predstavo, veliko izjemnih potez, nevarnih strelov, lepih golov in športen boj do zadnje sekunde tekme.

Prvo priložnost na tekmi je imel Nik Klinc kateremu strel je Bratič obranil. Enako se je na drugi strani izkazal Mordej, ki je obranil nevaren strel Arnonu. V 9 minuti so Bronxi izpeljali izjemno akcijo. Đurič je nanizal kar nekaj igralcev Litije prišel do golove črte in lepo zavrnil Zajcu, kateri je odlično sprožil, vendar se je znova izkazal Bratič s fenomenalno obrambo. Žogo je odbil v kot, kar je Bronxovo močno orožje katerega so tudi tokrat izkoristili. Zajc je bil izvajalec Đurič pa strelec vodilnega zadetka. Sledila sta močna in nevarna poiskusa Vrhovca in Lennona, katera sta švignila mimo Mordejevih vrat.

V 12 minuti so gostje izenačili. Izjemni Lennon je uspel preigrati Perošo in sprožiti proti vratom. Žoga je sicer zadela vratnico vendar je odbitek v mrežo poslal Arnon. Le dve minuti kasneje so gostje povedli. Tokrat se je Arnon na domači polovici lepo otresel Kolarja in potegnil v protinapad, podal do Lennona slednji pa do osamljenega Fiderška, ki je brez težav zadel. Zaostanek ni bistveno vplival na igro Bronxov kateri so še vedno ogrožali gostujoče vrata. Kar dva krat se je v odlični poziciji za izenačenje znašel Nik Zajc. V prvo je podajo Cupina usmeril mimo Bratiča vendar so gostujoči igralci žogo uspeli izbiti pred golovo črto. V drugo se je znašel sam pred Bratičem po podaji Žiga Mraka vendar je vratar Litije strel obranil. Tako sta ekipi odšli na odmor z minimalnim vodstvom Litije.

Drugi polčas se je pričel z novo priložnostjo Bronxov. Nik Klinc je pred vrati odvzel žogo Arnonu in se znašel sam pred Bratičem kateri se je še enkrat več izkazal z odlično obrambo. Na drugi strani je nevarno streljal Fideršek. Nato pa je na sceno stopil Gašper Vrhovec, kateremu dvorana Burja očitno res leži. Še enkrat več je dosegel izjemen zadetek, ko je s svojo levico žogo dobesedno zabil pod stičišče prečke in vratnice. Kljub relativno visokem vodstvu gostov na igrišču ni nič kazalo, da bi lahko Litijani kar tako odnesli zmago domov. Bronxi so namreč iz minute v minuto postajali bolj agresivni in nevarni. Bratič je sicer še vedno odlično branil, vendar je bilo dela zanj vedno več. Nevarno je namreč sprožil Stanišič nato pa kar dvakrat še Peroša.

V 32 minuti pa je prvi reprezentančni vratar le kapituliral še v drugo. Mordej je izjemno odbranil prosti strel Fiderška in takoj poslal v proti napad Zajca. Bombo slednjega je Bratič sicer še obranil toda ne tudi strela Kolarja, ki je zadel nebranjeno mrežo. Ravno Kolar se je kmalu zatem po podaji Zajca znova znašel v poziciji za zadetek vendar je bil tokrat nenatančen. V 37 minuti pa zasluženo izenačenje domačih. Drugič na tekmi je bil strelec Đurič. Z Zajcem sta si izmenjala podaji, nato pa je Đuro sprožil iz gneče in presenetil pokritega Bratiča, kateremu je žoga med nogama spolzela v mrežo. Le minuto kasneje bi Đurič kmalu dosegel še tretji zadetek. Lepo podajo Zajca je s pravo bombo usmeril proti vratom Bratiča katerega je rešila prečka. Litijani kateri so nujno potrebovali zmago so takoj zaigrali z vratarjem v polju. S tako igro so si pripravili eno lepo priložnost, ko je po podaji Fiderška slabo odreagiral Lennon obenem pa Bronxom omogočili kar dva strela na prazna vrata. Strel Kolarja je sicer končal kar precej stran od vrat, zato pa je Zajc sprožil natančneje in zgrešil mogoče le za pol metra. To je bilo tudi vse kar se je uspelo zgoditi, saj je sirena označila konec še ene izjemne tekme s katero so Bronxi nadaljevali svoj pozitivni niz. Na zadnjih petih težkih tekmah so rumeno modri minimalno klonili le proti Ptuju. Znova sledi premor, nato pa gostovanje v novi dvorani v Dobrepolju.

Posnetek tekme

Statistika tekme