Pričenja se boj za polfinale državnega prvenstva

Nocoj se pričenja serija, ki bo trajala dve ali tri tekme, katera bo dala štiri polfinaliste letošnjega državnega futsal prvenstva. Ekipe, ki bodo prve zbrale dve zmagi bodo namreč nadaljevale s tekmovanjem, štirje poraženi pa bodo sezono zaključili. Zagotovo najbolj izenačen in zanimiv dvoboj bo potekal na Škofijah in nato v Ljutomeru. Bronxi, ki so osvojili končno četrto mesto gostijo peto uvrščeni Tomaž Šic Bar.

V rednem delu prvenstva sta se tekmeca pomerila dva krat. Oba krat so bili uspešnejši Bronxi z minimalno zmago 3:2. Toda kar se je dogajalo med prvenstvom v dvobojih na izpadanje nima več nobene teže. Play off je vrsta tekmovanja, kjer se vse začenja znova zato v dvoboju tako izenačenih ekip težko določimo favorita. Realno gledano pa ima ekipa Tomaža zagotovo določeno prednost, saj moštvo sestavljajo sami izkušeni “mački”, ki že vrsto let nastopajo v klubih 1 in 2 SFL ter na številnih močnih turnirjih. Posledično so igralci iz Ljutomera vajeni težkih tekem in jih 1/4 finale državnega prvenstva zagotovo ne more toliko bremeniti kot mlado domače moštvo. Nasprotno od Tomaža Bronxi stavijo na mladost podprto z nekaj izkušenimi igralci. Kar 10 igralcev rumeno modre ekipe je namreč rojenih v zadnjem tisočletju. Velika večina jih sploh prvič v svoji karieri nastopa na tako pomembnih tekmah zato bo to za njih prav posebna izkušnja.

Ne glede na končni izzid dvoboja so Bronxi lahko več kot zadovoljni z letošnjo sezono, saj so po rednem delu osvojili odlično četrto mesto in osvojili kar 25 točk, kar je eden najboljših izplenov naše ekipe v zadnjem desetletju. Vemo, da bodo naši fantje dali vse od sebe kot smo temu bili priča skozi celotno sezono. To pa je tudi vse kar se od njih pričakuje.

Napoved tekme je na tej povezavi.