Zmaga Bronxov po velikem preobratu

Kot že večkrat v tej sezoni so tudi na izjemno pomembni tekmi četrtfinala državnega prvenstva Bronxi dokazali, da nasprotniku ne priznajo poraza dokler se tekma dejansko ne zaključi. Čeprav so gostje iz Ljutomera v 24 minuti vodili že z 1-3 se naši fantje niso predali in so uprizorili veliki preobrat ter s tremi zaporednimi zadetki  v dobrih desetih minutah igre porazili zelo kakovostnega tekmeca. S tem so naredili prvi korak k uvrstitvi med štiri najboljše ekipe v državi in si, če ne drugo, zagotovili morebitno tretjo odločilno tekmo na domačem igrišču.

Prvo polovico prvega polčasa smo spremljali taktično igro v kateri so imeli nekoliko več pobude igralci gostujoče ekipe. Vse njihove poiskuse, ki so šli v okvir vrat pa je suvereno zaustavil razpoloženi Alen Mordej. V 13 minuti pa so Bronxi odigrali nevaren protinapad po katerem se je Zajc znašel sam pred gostujočim vratarjem kateri mu je strel obranil. Žoga se je odbila v avt kar je kot običajno pomenilo novo nevarnost za gostujoča vrata. Še enkrat več so namreč Bronxi dokazali, da so prekinitve njihov močen adut. Uigrano kombinacijo je po podaji Zajca Nik Klinc spremenil v vodilni zadetek domače ekipe. Po zadetku se je igra razživela. Bronxi so v nekaj minutah prišli do 5 prekrškov in posledično niso mogli več biti tako agresivni kot so si želeli. Minuto pred koncem polčasa so gostje izkoristili manjšo zmedo v domačih vrstah in preko Kukovca izenačili. Da to ne bi bilo dovolj je Klinc le 15 sekund pred piskom sirene storil še šesti prekršek in omogočil Marku Senekoviču, da svojo ekipo popelje v vodstvo.

Takoj na začetku drugega polčasa smo bili priča pravemu evrogolu Urbana Senekoviča. Slednji je s kakih 12 metrov počistil pajčevino v levem vogalu Mordejevih vrat. Kljub ali pa ravno zaradi velikega zaostanka so Bronxi še bolj pritisnili na gostujoče igralce. Agresivna igra se je obrestovala že v 26 minuti, ko je z lepim diagonalnim strelom rezultat znižal Davor Stanišič. Pritisk Bronxov še nadalje ni popuščal in gostje so bili v vedno večjih težavah. Tako je po odvzeti žogi Kolar izmenjal dvojno podajo z Jernejem Perošo in zabil za izenačenje. Gostje so se nekoliko presenetljivo takoj (že v 31 minuti) odločili za igro z vratarjem v polju. Sledili sta vratnici na obeh straneh; za domače Đurič za goste Klemenčič. V 35 minuti pa novo veselje Bronxov. Nik Klinc je z izjemnim diagonalnim strelom ukanil gostujočega vratarja in Bronxe znova povedel v vodstvo. Do konca tekme smo spremljali poiskuse Tomaža, da bi izzid izenačili vendar domača obramba ni več klonila in Bronxi so se lahko veselili velike in pomembne zmage.

S tem je mlada domača ekipa povedla v seriji na dve zmagi. V primeru zmage Bronxov čez en teden v Ljutomeru gredo Škofijoti v polfinale, če pa slavijo igralci Tomaža sledi tretja odločilna tekma v torek 23 marca na Škofijah.

Posnetek tekme

Statistika tekme