Prizadevanja za spremembo odloka neuspešna. Prvenstvo znova prekinjeno.

Namesto, da bi danes objavili novico o pripravah naše ekipe na jutrišnjo prvo tekmo 1/2 finala z Dobovcem moramo žal znova poročati o prekinitvi vseh športnih dejavnosti. Še enkrat več se je pokazalo, da v Sloveniji športna sfera ne uživa statusa kot bi si ga zaslužila. Nič niso pomagali apeli številnih športnih klubov, zalegla ni niti prošnja, da se odlok o prekinitvi dejavnosti še enkrat preuči, podana s strani petih največjih panožnih zvez, na koncu je v vodo padla še zadnja pobuda, ki jo je posredovala Nogometna zveza Slovenije. Tako je danes postalo jasno, da ni prišlo do spremembe odloka in, da prepoved vseh športnih aktivnosti razen redkih izjem od 1 do 11 aprila ostaja v veljavi. To seveda pomeni, da so uradno odpovedana tudi vsa tekmovanja pod okriljem NZS.

Kot kaže bodo tudi v tem primeru poiskusa zajezitve pandemije najkrajšo potegnili športniki, šolstvo in mali podjetniki. Čeprav so v tem času predvidene številne izjeme na mnogih področjih, šport znova ni našel mesta med njimi. Dejstvo, da so ravno športniki v času od prve prekinitve meseca oktobra dokazali, da s številnimi strogimi protokoli znajo in želijo delovati odgovorno in, da dokazano niso tisti, ki širijo okužbe, žal ni prepričalo odločevalcev, da to zgledno  iskušnjo nagradijo z uvrstitvijo med izjeme. Tako je nadaljnja dejavnost omogočena gospodarskim panogam, kjer  sploh ni predvideno testiranje na virus Sars-CoV-2019 ali pa takim, katerim je dovolj tedensko testiranje, med tem pa športnikom čigar test je veljal le 48 ur to ni dovoljeno.

Iskreno upamo, da bo prekinitev tudi dejansko trajala le predvidenih 11 dni, saj si v nasprotnem primeru ne upamo niti pomisliti na posledice, ki jih bo že tako obubožani šport deležen.