Uspešna generalka pred pričetkom prvenstva

Sinoči so Bronxi v areni Bonifika odigrali drugo in obenem zadnjo pripravljalno tekmo pred pričetkom prvenstva. Potem, ko so teden dni prej gostili drugoligaša Proteus iz Postojne in ga premagali z rezultatom 6 :2 so se tokrat pomerili še s prvoligašem Mlinšami in zabeležili zmago 7 : 3.

Prijateljsko tekmo so bolje začeli gostje, ki so povedli z 0 :1 nato pa so vajeti igre prevzeli Bronxi in do polčasa dosegli tri zadetke. Takoj na začetku drugega dela igre so rumeni dosegli še dva zadetka nato pa rutinirano pripeljali tekmo do konca in zabeležili prepričljivo zmago. Priložnost za igro so dobili vsi prisotni igralci in prav vsi so pokazali zavzet pristop in borbeno ter agresivno igro, kar je po tekmi povdaril in pohvalil tudi trener Pertič.

Pred nami je še nekaj dni do prve prvenstvene tekme v Dobrepolju, žal pa tudi prve težave s termini v dvoranah, ki še enkrat več kažejo na dejstvo, da se bo v naslednjih letih še kako poznalo pomanjkanje dvorane Burja, ki je v takih primerih reševala podobne zagate. Od torka do nedelje sta namreč tako arena Bonifika kot dvorana OŠ Koper zasedeni zaradi izvedbe svetovnega pokala v gimnastiki. Tako imajo vsi uporabniki (poleg Bronxov tudi rokometaši in rokometašice, odbojkarice in košarkaši) na voljo le še en termin v ponedeljek, nato pa so prepuščeni svoji iznajdljivosti. Bronxi bodo treninga v torek in sredo tako opravili kar na zunanjem igrišču na Škofijah, kar zagotovo ni na nivoju prvoligaškega tekmovanja in našo ekipo že v štartu spravlja v neenakovreden položaj v primerjavi s tekmeci. Vseeno upamo, da bo to za naše fante le še dodatna motivacija, da dokažejo, da tudi v takih (ne)pogojih lahko strnejo svoje vrste in uspešno nastopajo v 1. SFL.