V Ljutomeru dvoboj v znamenju mladih reprezentantov

Bronxov niz zahtevnih tekmecev in napornih gostovanj se zaključuje s tekmo v najoddaljenejši destinaciji 1. SFL Ljutomeru. Še so v spominu srečanja v zaključku prvenstva 2020/2021, ko smo si v dvorani ŠIC Ljutomer izborili napredovanje v 1/2 finale državnega prvenstva. Dvorana bo tudi danes ista nasprotnik pa drugi. Namesto Tomaža, ki je zaključil s športnim delovanjem je tokratni nasprotnik povratnik v 1 ligo Meteorplast. V zadnjih letih tega dvoboja na nivoju 1 lige nismo mogli spremljati zato pa so toliko bolj težke boje bile mlajše selekcije obeh klubov. Še najbolj zanimivo rivalstvo poteka v ligi U19 v kateri so v pretekli sezoni Bronxi prehiteli tokratne tekmece. V letošnjem letu pa sta obe ekipi na vrhu lestvice s 100% izkupičkom. Da obe ekipi stavita na mlade igralce priča tudi dejstvo, da je na pravkar zaključenih pripravah reprezentance U19 bila praktično polovica povabljenih igralcev članov Meteorplasta in Bronxa.

V prejšnjem krogu sta bili obe ekipi poraženi. Meteorplast je klonil v Litiji proti istoimenski ekipi, Bronx pa v Kopru proti Vrhniki. Zagotovo je trenutno v nekoliko boljši situaciji Meteorplast, ki ima na svojem računu 5 osvojenih točk. Poleg dveh remijev je edino zmago dosegel proti drugem primorskem tekmecu, Oplastu iz Kobarida. Bronxi slasti zmage v letošnji sezoni še niso izkusili. Še najbližje so ji bili v prvem krogu, ko so na neverjeten način izgubili v Dobrepolju. Dva remija proti Oplastu in Ptuju sta za enkrat edina pozitivna izzida. Ostali nasprotniki pa so bili realno močnejše ekipe, kjer je točke težko pričakovati.

Zato je danes pred nami zelo pomembna tekma, ki bo krojila usodo obeh klubov v nadaljevanju prvenstva. Zmaga prinaša priključek k sredini lestvice, poraz pa boj za obstanek. Rumeno modri iz tekme v tekmo kažejo določen napredek v igri. Vedno več je obdobij na tekmah, ko kažejo zelo solidno igro, žal pa se jim še vedno dogajajo krizne minute, ko običajno zapravijo vse dobro kar so pred tem naredili. Ko bodo te napake popravljene potem bodo zagotovo tudi rezultati vloženemu trudu na treningih primerni. Danes  bo v dvorani, kjer smo se že veliko krat veselili, prava priložnost, da fantje dokažejo, da so iz pravega testa.