Boleč poraz in konec pokalnih sanj

Nepričakovane, skoraj šokantne novice so v petek zvečer prihajale iz Sevnice. Na polčasu povratne četrtfinalne tekme pokala so domačini vodili za en gol. Že v drugi minuti nadaljevanja se je ta razlika povečala na tri. Sedem minut pred koncem tekme so domačini izničili prednost Bronxov s prve tekme. Sledile so šestmetrovke. Kljub temu, da je Kocjan obranil prvi strel domačinov so Sevničani še enkrat obrnili potek srečanja in po zgrešenih strelih Zajca in Mujkiča slavili svojo prvo uvrstitev na zaključni turnir.

Zlovešče slutnje so se začele pojavljati že pred samo tekmo. Poškodovanemu Šmonu in Peljhanu se je po sredinem treningu pridružil še Kapun. Mirkovič je bil na dopustu. Grželj pa je zbolel noč pred tekmo. Kljub temu je s pomočjo tablet pomagal soigralcem po svojih močeh.

Že nekaj časa se je slutilo, da številčno šibek igralski kader obalne ekipe ne bo zdržal naporov celotne sezone. Žal se je to zgodilo ravno v najbolj neprimernem trenutku, ki je odločal o enem od vrhuncev sezone. Bronxi bodo morali opraviti temeljito analizo stanja in sprejeti trezne odločitve, ki bodo pripomogle k temu, da v nadaljevanju prvenstva dosežejo kakšno vidnejšo uvrstitev, ki bo vsaj delno zacelila boleče pokalne rane.