Bron za Vrhniko, Bronxi četrti

Sezona v 1. SFL je zaključena. Na zadnjih tekmah sta se veselili ekipi Dobovca in Silika. Črno beli so v dvoboju z Litijo osvojili novi naslov državnega prvaka, Siliko iz Vrhnike pa je v izjemno izenačenem dvoboju ugnal Bronxe.

Povratna tekma za tretje mesto na Škofijah je potekala ravno obratno od tiste pred tednom dni na Vrhniki. Na prvem srečanju so namreč domači vodili na kar so jih Bronxi ulovili, v dvorani Burja pa so si rumeni priigrali prednost dveh zadetkov,  vendar so igralci Silika to prednost uspeli izničiti.

Bronxi so povedli v 5 minuti z zadetkom Nika Zajca. To je bil tudi edini zadetek v prvem polčasu. Že na začetku drugega dela igre, v 22 minuti,  je Borut Kolar povišal domače vodstvo. Goste je iz brezna dvignil Suban, ki je Mordeja premagal v 26 minuti, nato pa je še izkušeni Jandrič v 28 minuti zadel za izenačenje. Tekma se je prevešala v zaključno fazo in vse je kazalo, da bodo zmagovalca morale odločiti šest metrovke. Nato pa so sledile zadnje tri infarktne minute, ki so odločile zmagovalca. V 37 minuti je domači kapetan Borut Kolar zadel še drugič na tekmi in povedel Bronxe v vodstvo. Veselje domačih je trajalo dobre dve minuti na kar je Suban v 39 minuti zadel za izenačenje, kar je obenem pomenilo, da so gostje zaradi več doseženih zadetkov v gosteh bližje bronastim kolajnam. Zato so Bronxi v zadnjo minuto vstopili z igralcem v vratih. Žal se tveganje ni obrestovalo, saj je gostujoči vratar Berzelak nekaj sekund pred koncem tekme zadel čez celo igrišče in igralci Silika so se lahko veselili tretjega mesta v državnem prvenstvu.

Čeprav je razočaranje v domačem taboru bilo veliko si naši igralci nimajo kaj očitati. Za njimi je izjemna sezona, ki je prinesla ogromno odličnih tekem in konec koncev tudi vrhunsko končno uvrstitev. Za piko na i je v dvoboju dveh izenačenih tekmecev zmanjkalo zelo malo, kar lahko pripišemo tudi faktorju sreče, ki tokrat pač ni bil na strani Bronxov. Čestitamo ekipi Silika za osvojeno 3 mesto. Naš medsebojni dvoboj pa se nadaljuje že v nedeljo s finalom mladinskih ekip.