Bronx in Dobovec sta si razdelila točki

Zaključna tekma prvega dela prvenstva se je končala z neodločenim rezultatom. Odločitev je padla v sami končnici srečanja. Pet minut pred koncem so Bronxi zasluženo povedli, nato pa so v 39 minuti zadeli tudi gostje in se veselili osvojene točke.

Kljub zadetkoma v sami končnici je bila tekma v celoti zelo zanimiva in napeta. Da smo videli tako malo zadetkov sta najbolj zaslužna oba vratarja. Oba sta se izkazala s številnimi odličnimi obrambami. Gostujoči vratar Peček pa je imel še dodatnega zaveznika. To je bil okvir vrat, kateri je kar pet krat zaustavil tiste strele, kateri so že šli mimo vratarja.

Že ta podatek pove dovolj o temu kdo je imel več od igre. Domači igralci so, čeprav je trener Vujič v igri rotiral le pet oseb, odigrali zelo zavzeto in diktirali tempo igre. Gostje so se zadovoljili z neodločenim rezultatom in niso niti poiskusili izkoristiti domačih težav z igralskim kadrom.

Odločitev kot rečeno je padla v končnici srečanja. Bronxe je v vodstvo povedel Radiškovič, čigar bombe pod prečko ni uspel zaustaviti niti izredni Peček. Gostje so takoj odreagirali in skušali na igrišče poslati igralca vratarja. Sledil je zaplet z dresom, ki naj bi ga ta igralec nosil, saj je le ta bil enake barve kot dres domačega vratarja Kocjana. Komedijo zmešnjav sta začinila tudi sodnika, katera se nista ravno izkazala s poznavanjem pravil v takih primerih.

Ko so gostje le uspeli najti pravilen kos opreme za svojega igralca v vratih so krenili v napad, ki ni kaj dosti obetal. Splet okoliščin pa je pripeljal, da so le uspeli zadeti. Čudno udarjena žoga, ki je najbrž na svoji poti proti vratom koga zadela in nekoliko spremenila smer se je nekako skotalila med Kocjanom in stativo domačega gola.

Do konca ni bilo več dovolj časa za dodatne spremembe rezultata tako, da sta si ekipi točki razdelili. Čeprav bi si domači najbrž zaslužili še kaj več od osvojenega ni bilo opaziti prevlikega razočaranja. Fantje so dali od sebe vse kar so lahko in v končni fazi nadaljevali niz pozitivnih rezultatov. Nadejamo se, da bo v bodoče nekoliko lažje, saj bi se morali vrniti nekateri poškodovani in kaznovani igralci. Svoj delež pa bo skušal dodati tudi nova okrepitev Matej Sironič.

Zaključili bomo s temo, ki se ji, če se le da najraje izogibamo. Toda delo dvojca, ki naj bi skrbel za upoštevanje pravil na tej tekmi si zasluži kratek komentar. Nerazumljive odločitve in specifičen kriterij sojenja sta skozi celotno srečanje dvigala pritisk tako akterjem na igrišču kot tudi obiskovalcem na tribuni. Naj bo to tudi vse o tej temi.