Bronx in Dobovec za odhod v Olimie

Danes je na vrsti druga iz niza tekem med Bronxi in Dobovcem. Če so v prvenstvu možni tudi popravni izpiti jih v pokalu letos ni. Zaradi pomanjkanja terminov povzročenih s prekinitvami zaradi korona virusa se tokrat v 1/4 finalu pokala igra le ena tekma. Zato bomo nocoj nekaj pred 22 uro zagotovo vedeli, kdo je srečnež, ki se je uvrstil na zaključni turnir.

Tako kot v prvenstvu tudi v pokalu ni dvoma o favoritu dvoboja na Škofijah. O Dobovcu je bilo napisano že vse kar je pomembno. Tokrat lahko izpostavimo le dejstvo, da je današnja tekma z Bronxi za državne prvake zadnji test pred odhodom v Zadar, kjer se bodo v UEFA ligi prvakov pomerili s slavno Barcelono. Že to pove dovolj o razmerju sil nocojšnjih tekmecev.

Bronxi seveda tudi tokrat nimajo kaj izgubiti. Zato lahko pričakujemo, da se bodo igralci v rumeno modri opremi dobesedno metali na “glavo”. Ne glede na reiting ekip je pokalno tekmovanje zelo specifično in posledično presenečenja mnogo bolj pogosta. Bronxom to tekmovanje zelo leži, saj so zadnja leta skoraj redni obiskovalci term v Obsotelju. Ne pozabimo tudi, da so svoje za zdaj edino zmagoslavje v pokalu Bronxi dosegli ravno proti Dobovcu, ko so jih leta 2013 presenetili in prepričljivo premagali v dvorani v Podčetrtku.

Napovednik pokalnih tekem si lahko preberete na tej povezavi.

Tekmo pa si lahko ogledate v prenosu v živo tukaj.