Bronx – Olimpija 4-4. Finalista dobimo v Ljubljani

Preko 150 gledalcev si je prišlo na Škofije ogledati prvo tekmo 1/2 finala državnega prvenstva v starostni kategoriji U13. Zagotovo nikomur od njih ni bilo žal, da so sobotni popoldan preživeli v dvorani Burja. Spremljali smo namreč izjemno zanimivo in dramatično srečanje polno preobratov.

Bronxi so tekmo odprli kot bi si lahko le želeli. Brez respekta so napadli gostujočo ekipo in že v 3 minuti povedli. Kljub zadetku pritisk rumenih na obrambno vrsto Olimpije ni prenehal. Sledile so nove priložnosti, vendar smo na zadetek morali počakati do 9 minute, ko je še v drugo zadel razpoloženi Sean Subašić. Tudi po drugem zadetku so si Bronxi ustvarili še vsaj dve izjemne priložnosti, ki pa sta ostali neizkoriščeni. Počasi so se tudi gostje otresli pritiska in začeli kazati svojo kakovost. Tako so v 15 minuti tudi zadeli; žal po napaki v domači obrambi. Na polčas so tako Bronxi odšli z minimalnim vodstvom.

Drugi polčas je vsaj na začetku prinesel preobrat. Olimpija je pokazala in dokazala, da je izvrstna ekipa in v pičlih štirih minutah je uspela rezultat obrniti v svojo korist. Sledil je boj za vsak centimeter igrišča. Igra se je tudi nekoliko zaostrila tako, da so domači relativno hitro zbrali 5 prekrškov. Vendar se jim je agresivna igra tudi obrestovala. V 31 minuti je Tomas Skomina rezultat izenačil. Žal veselje domačih ni trajalo dolgo. Že čez tri minute je Olimpija znova vodila. S tretjim svojim zadetkom jim je veselje omogočil Žiga Pečjak. Do konca tekme je bilo še 6 minut in zdelo se je, da bodo igralci iz prestolnice uspeli odnesti zmago. Opazno je bilo, da imajo Ljubljančani v svojih vrstah več enakovrednih menjav in zato več svežine. Vendar se Bronxi kljub vidni utrujenosti niso predali. Velika želja jim je prinesla izenačenje, katerega je dosegel Skomina dobrih 10 sekund pred koncem tekme.

Rumeno modri so se remija veselili kot, da bi tekmo zmagali, kar niti ne čudi. Vzeli so namreč točko velikemu favoritu obenem pa dokazali, da so lahko Olimpiji enakovreden nasprotnik, kar pomeni, da v tem dvoboju potnik v finale še zdaleč ni odločen. Prepričani smo lahko, da bo tudi povratna tekma čez teden dni zelo zanimiva. Možnost ekip za napredovanje v finale pa popolnoma izenačene. Obema ekipama čestitamo za fer in lepo igro, našim fantom pa gre še posebna pohvala za borbenost in nepopustljivost.