Bronx proti Olimpiji v boj za veliki finale

Sobota 16 marca bo zapisana v zgodovino naše najmlajše selekcije. Na Škofije prihaja Olimpija in to ne na kakršno koli tekmo ampak na tekmo 1/2 finala državnega prvenstva U13. Po povratni tekmi, ki bo čez teden dni v Ljubljani bo znano kdo bo nastopil v velikem finalu tega tekmovanja in se boril za naslov državnega prvaka; mali Bronx iz obmejnih Škofij ali slovenski nogometni velikan iz prestolnice.

Najmlajši Bronxi so že dokazali, da vloge favorita ne priznavajo nikomur, saj so v prejšnjem krogu izločili lanskoletnega državnega prvaka iz Ljutomera. Ravno tako so dokazali, da se dobro znajdejo tudi v vročih gostujočih dvoranah, saj so nasprotnika premagali tudi na njegovem parketu. Naši fantje zagotovo premorejo dovolj kakovosti in želje, da se postavijo po robu Ljubljančanom.

Olimpija je v Sloveniji nogometna inštitucija, ki deluje v popolnoma drugačnih razmerah kot Bronxi. V njenih vrstah so v vseh selekcijah zbrani najboljši mladi igralci iz cele države. Kot prvi v Sloveniji so po vzoru svetovnih velikanov Barcelone, Reala, Lazia, Napolija in drugih začeli delati tudi na Futsalu. V nasprotju s stanjem na obali kjer marsikdo iz tradicionalnega velikega nogometa noče sprejeti dejstev o koristnosti ukvarjanja s futsalom za mlade igralce so sami začeli razmišljati napredno in je futsal za mlajše selekcije obvezna prvina za izboljšanje tehnike igralcev. Da so na pravi poti dokazujejo njihovi rezultati in številčnost, saj v polfinalu nastopajo s kar dvema izjemno močnima ekipama.

Sobota bo dan za pomembno tekmo, tekmo, ki bo odločala o potniku v finale. Take tekme ne gre zamuditi, saj se ne igra vsak dan. Zato vabljeni vsi na Škofije ob 18.15, da podprete male futsal virtuoze. Zagotovo boste navdušeni nad znanjem 11 do 12 letnih otrok. Ob močni podpori s tribune bo tudi našim fantom lažje.

Vabljeni!