Bronxe na pokalnem prestolu nasledila Litija

Ekipa Litije je v svoje vitrine pospravila še deveto pokalno lovoriko. V dveh dneh, ki sta v mnogočem spominjala na lansko dogajanje so imeli Litijani največ znanja in tudi sreče, ter na koncu zasluženo slavili.

Sobota je v dveh polfinalnih dvobojih prinesla praktično ponovitev lanskega scenarija. Favorizirani Oplast se je znova opekel in izpadel. Letos jih je ugnala Sevnica. V ponovitvi lanskega dvoboja med Dobovcem in Litijo smo kljub visokem vodstvu Litije znova spremljali kazenske strele. Letos je za spremembo slavila Litija.

V velikem finalu je bilo vsega manj kot lani. Manj gledalcev, manj zadetkov in manj dramatičnosti. Litijani so od samega začetka imeli pobudo in v nobenem trenutku niso dovolili, da bi se jim tekma zapletla kot dan prej v polfinalu. Iskušnje Litijanov so premagale Sevniško mladost. Gredo pa tudi poražencem vse pohvale za to kar so letos pokazali tako v prvenstvu kot tudi v pokalu. Treba je namreč vedeti, da so še lani igrali v drugi ligi, kar njihovim dosežkom daje še dodatno težo.