Bronxi brez točk iz Ljutomera

Najoddaljenjše gostovanje v sezoni se za Bronxe ni končalo uspešno. Obeti so sicer bili slabi že pred tekmo, saj sta zaradi kartonov izostala dva pomembna igralca: Kolar in Bojkič. Kadrovske težave so se med tednom še stopnjevale, saj na tekmo sploh ni odpotoval prvi vratar Mordej, še nekaj ostalih igralcev pa je nastopilo močno načetih zaradi zdravstvenih težav. Tudi pot v Ljutomer znova ni potekala gladko zato so naši fantje na tekmo prispeli le 20 minut pred njenim pričetkom.

Vse to je seveda pripomoglo k temu, da je izkušeni lisjak Marot našo mrežo zatresel že v 1 minuti. Bronxi bi lahko izzid kmalu poravnali vendar je strel Đuriča namesto mreže zatresel vratnico. Ko se je že zdelo, da so Bronxi prevzeli igro v svoje roke je znova udaril Marot; v 11 minuti je dosegel svoj drugi zadetek. Tekma se je prelomila v obdobju od 15 do 17 minute, ko so Bronxi po nerazumljivih napakah v obrambi prejeli kar tri zadetke in odšli na odmor s petimi zadetki zaostanka.

Takoj na začetku drugega polčasa se je znova ponovila slabost Bronxov, ki praktično na vsaki tekmi prejmejo zadetek na začetku drugega dela igre. Nato pa so le prišle minute, ko so tudi tokrat modri Bronxi prišli na svoj račun. V obdobju od 27 do 30 minute so namreč dosegli kar tri zadetke; dva Kamenčič enega pa Peroša in znova naredili tekmo zanimivo. Žal pa je obdobje učinkovitosti kratko trajalo. V naslednjih nekaj napadih z igralcem v vratih so si namreč ustvarili dve izjemne priložnosti, ki so jih zgrešili še dve pa je uspešno obranil domači vratar. Seveda je v tvegani igri prihajalo tudi do napak in dve od teh so domači kaznovali ter tako prišli do pet zadetkov razlike. Odločilni sedmi gol je znova dosegel veteran Marot in tako postal junak domače ekipe.

S porazom v Ljutomeru so se Bronxi znašli v skupini štirih ekip, ki jih deli le ena točka, kar obenem pomeni, da v nadaljevanju sledi krčevit boj za pobeg iz pozicij, ki vodijo v kvalifikacije za obstanek v ligi. Razpored v nadaljevanju je za našo ekipo precej neugoden, saj sledi serija gostujočih tekem. Upajmo pa, da bodo tudi vse možne težave, ki letos spremljajo naše fante končno zapustile rumeni tabor in dovolile, da vsaj na kakšni tekmi nastopimo v poplni postavi.