Bronxi do visoke zmage nad Stripyjem

Izjemen prvi polčas je Bronxom omogočil pomembno zmago nad drugouvrščeno ekipo prvenstva. S tem so Bronxi sebi in konkurenci dokazali, da zadnje štiri tekme, ko so zabeležili ravno toliko porazov niso realno merilo moči v 1. SFL. Proti Stripyju so odigrali najbrž najboljši polčas v tem prvenstvu kar je na koncu kljub nekaterim težavam zadostovalo za pomembno zmago.

Festival zadetkov, ki si ga je slovenska javnost lahko ogledala tudi v neposrednem prenosu je odprl mladi Uroš Đurič v 5 minuti. Šet minut kasneje je Bojkič povišal domače vodstvo. Le minuto so domači potrebovali za nov zadetek. Realizator za 3-0 je bil kapetan Kolar. V 18 minuti je Đurič dosegel še svoj drugi zadetek za izzid 4-0.

Nato pa so nastopili krizni trenutki rumeno modrih katerih smo v tem prvenstvu že vajeni. Z razliko, da tokrat le niso bili usodni za končni rezultat. 15 sekund pred koncem polčasa so gostje dosegli nepotreben zadetek. Takoj, ko se je pričel drugi polčas pa nov šok za domače. Kolar je izgubil žogo in v boju z nasprotnim igralcem napravil prekršek za katerega mu je sodnik pokazal direktni rdeči karton. Po mnenju mnogih prestroga odločitev je Bronxe pahnila v nove težave. Gostje so prednost igralca več izkoristili za svoj drugi zadetek. Tudi tega je dosegel Urban Tavčar.

Sledil je hud boj za vsako žogo. Bronxom se je zelo poznalo, da v igri ni bilo več stebra obrambe. K sreči je svoje delo odlično opravil vratar Mordej in kljub nekaj priložnostim in igri z vratarjem gostje niso več dosegli zadetka. Je pa to uspelo domačim. V zadnjih trenutkih srečanja je Peroša odvzel žogo in krenil sam proti domačem vratarju. V odločilnem trenutku je nesebično podal do Bojkiča kateri je postavil končni izzid tekme 5-2.

Več o 8 krogu si lahko preberete tudi na tej povezavi.