Bronxi dobili polčas a izgubili tekmo

Že začetek tekme je dal vedeti, da bomo spremljali odprto in zanimivo srečanje. Oslabljeni Bronxi so se spustili v nadigravanje z domačini katerim sta tudi manjkala Osredkar in Mehič.

Že v prvi minuti je Šmon zapravil svojo prvo veliko priložnost. Neoviran je streljal čez vrata s kakih devetih metrov, čeprav je imel pred sabo prosto pot proti golu. Vajo je ponovil čez nekaj minut enako neuspešno. Medtem so si tudi domačini pripravili dve priložnost, katere je uspešno zaustavil tokrat zelo razpoloženi Stampfer.

V sedmi minuti so Bronxi povedli. Izpeljali so izvrsten protinapad. Zaključno podajo je prispeval Ninkovič. Pred Šmonom je žogo na golovi črti zadel Simeunovič in s tem le potrdil zadetek. Do konca polčasa so domači želeli izenačiti, vendar so bili vsi njihovi napori jalovi in neuspešni. Na nasprotni strani bi Bronxi morali svoje vodstvo povišati. Grželj je v svojem slogu “namotal” nekaj domačih igralcev in si priboril čisto pozicijo za strel. Namesto tega se je odločil za podajo do Šmona, čigar strel je še tretjič zletel mimo gola.

V drugem delu so igralci z obale igrali nekoliko bolj rezervirano kar je tudi razumljivo, saj jih je pestilo pomanjkanje kvalitetnih menjav. Kljub temu so si priigrali prvi priložnosti za zadetek. Nevarno sta streljala Lakoseljac in Kapun.

V 24 minuti so domači srečno izenačili. Strel Simeunoviča je zadel Lakoseljca in s tem spremenil smer gibanja žoge. Stampfer je bil nemočen. Takoj po izenačenju beležimo novo priložnost Šmona. Tokrat je bil njegov strel natančnejši. Žal pa je vratnica preprečila novo gostujoče vodstvo. Enako se je zgodilo nekaj trenutkov kasneje, le da je tokrat vratnica preprečila veselje Kapunu.

Kazen za zapravljene priložnosti je sledila v 30 minuti. Lepo odigran domači protinapad je lepo zaključil Pantič. Ker so takoj za tem domači storili peti prekršek so se odločili za igro z igralcem na golu in tako skušali umiriti igro in zmanjšati možnosti, da bi storili še šestega. To vlogo je prevzel Simeunovič.

Kljub temu so si Bronxi priigrali novo priložnost za izenačenje. In to kakšno priložnost! Kapun in Grželj sta odvzeto žogo popeljala proti Kristanu, kateri je ostal edini v domači obrambi (pa še vratar ni bil). Ko je prišel Kapun do gola je najprej okleval in zamudil podajo do Grželja. Vendar se je tudi Kristan premaknil proti Grželju tako, da je Kapunu pustil popolnoma prazen del vrat. Namesto strela v prazen gol je Kapo vztrajal s podajo do Grželja, katera je bila seveda prestrežena in od zanesljivega izenačenja ni bilo nič.

Zadnji dve minuti so tudi utrujeni Bronxi poiskusili izid poravnati z Valdijem v vratih toda žal ta poteza znova ni prinesla uspeha. Nasprotno s še dvema zadetkoma so si domačini zagotovili zmago.

Za zaključek lahko povemo, da smo lahko veseli dviga forme naše ekipe in le upamo lahko, da bodo v takem slogu tudi nadaljevali. Litijani najbrž niso pričakovali takega gostujočega odpora, zato so se morali zelo potruditi za zmago. Le to so si zagotovili v samem zaključku srečanja.

Bronxi bodo morali nadaljevati s spremembami, ki jih trenutno sprovajajo v klubu, saj bodo le tako na igrišču lahko predstavili vse svoje kvalitete. Včerajšnja tekma pa je pokazala, da ta proces še ni prinesel učinka in, da je na igrišču in ob njem še vedno preveč takih, ki jih spravijo iz tira stvari katere jih ne bi smele. To pomeni, da je pred vodstvom kluba še več kot dovolj dela.