Bronxi domov z dvignjeno glavo. Pokal prvič Dobovcu

Bronxom ni uspel veliki met. V tekmi preobratov Litija do zmage v zadnjih sekundah. V finalu pa Zmaga Dobovca in končno osvojena pokalna lovorika.

Polfinalna tekma med Bronxi in Litijo je bila pravi triler kjer so na koncu več sreče imeli Litijani. Junak in obenem tragik večera je bil zagotovo fenomenalni Nik Zajc, strelec treh zadetkov za Bronx. Litija je povedla Nik Zajc pa je z dvema zadetkoma Bronxe popeljal na odmor z vodstvom. Uvod drugega polčasa je znova pripadel Litiji. V zgolj dobri minuti nadaljevanja so dosegli dva zadetka in znova obrnili rezultat v svojo korist. Bronxi se niso vdali. Zajc je izzid izenačil, Radiškovič pa Bronxe znova popeljal v vodstvo. Litijani so zaigrali z igralcem vratarjem in ponovno rezultat izenačili. Sledila je infarktna končnica. Najprej so bili Bronxi v poziciji, za novo vodstvo. Zajc je odvzel žogo in, ko je imel prosto pot proti praznim vratom se je odločil za strel od daleč in jih zgrešil. Dobrih 15 sekund pred koncem pa je Fetič bolje ciljal. Njegov strel je mimo mnogih nog končal v Mordejevi mreži. Do konca ni bilo več dovolj časa za novi preobrat.

Bronxi so kljub porazu pokazali, da so spoštovanja vredna ekipa, ki se je odlično kosala z zvezdniško Litijo. Le malo je zmanjkalo pa bi se rumeno modri danes v finalu udarili z Dobovcem. Fantje si zaslužijo vse pohvale in s takimi igrami bodo še zahteven tekmec vsem nasprotnikom tudi v končnici prvenstva. Prava popestritev tekmovanja so bili tudi številni navijači v rumenih dresih, ki so pokazali kako se vzpodbuja svojo ekipo. Tudi zaradi njih je škoda, da Bronxov ni bilo v finalu. Mnogo bolj živo bi bilo vse skupaj, če bi bili rumeno modri na igrišču in tribuni.

Foto: Drago Perko