Bronxi na Ptuj na prvo letošnje gostovanje

Po treh krogih v 1. SFL se bodo Bronxi prvič v letošnji sezoni pomerili z nasprotnikom na njegovem igrišču. Obe domači tekmi so rumeno modri odigrali zelo dobro in vknjižili popoln izkupiček tako, da bo tekma na Ptuju pravi pokazatelj kaj naša ekipa zmore, ko ne igra v svoji dvorani.

Prvenstvo se je šele dobro začelo in zagotovo ne gre podcenjevati prav nobenega nasprotnika. Čeprav je FC Ptuj še lani igral v drugi ligi to ne pomeni, da gre za naivno ali slabo ekipo. Da je temu tako so Štajerci dokazali že spomladi, ko so v kvalifikacijah izločili prvoligaša Ivančno Gorico, nato pa v drugem krogu letošnjega prvenstva, ko so v Sevnici premagali domačo ekipo. Tudi nizek poraz z Litijo prejšnji teden z 1-3 dokazuje, da so Ptujčani zelo resen in nevaren tekmec. Dodaten faktor potreben pozornosti je motivacija in zanos, ki ga običajno imajo ekipe, ki se uvrstijo v višji rang tekmovanja, ki je najbolj izražen ravno na začetku sezone.

Kot rečeno so Bronxi na prvih dveh odigranih tekmah pokazali zrelost in zavidljivo borbenost, ki jim je prinesla dve zmagi. Prepričani smo lahko, da tudi na Ptuju ne bo drugače in, da bodo naši fantje vedeli izkoristiti svoje kvalitete ter ne bodo podlegli pritiskom domačega igrišča in publike. Vsaka točka z gostovanja je zelo dragocena zato bi najbrž bili zadovoljni tudi z remijem, če pa bo še kaj več potem pa bo sploh super.

Jutrišnja tekma je prva prvenstvena tekma teh dveh nasprotnikov po kar nekaj letih, saj so Bronxi dolgoletni udeleženec 1. SFL medtem, ko so domači rabili kar nekaj časa, da so se vrnili nazaj. Kot zanimivost naj omenimo, da sta se ista nasprotnika prvič pomerila pred točno 25 leti. Tekma, ki bi takrat sicer morala biti na Ptuju se je zaradi zasedene dvorane odigrala v bližnjem Ormožu in je bila sploh prva tekma v zgodovini 1. slovenske futsal lige.

Več o 4 krogu si lahko preberete v napovedniku.