Bronxi nadaljujejo serijo pozitivnih rezultatov

Pred tekmo je imel domači strokovni kader nemalo težav s sestavljanjem ekipe, saj so bili številni igralci kaznovani ali poškodovani. Zdravniška služba se je vse do pričetka tekme trudila, da je nekaj poškodovanih spravila v stanje, da so sposobni za nastop.

Pričetek tekme je bil previden z nekaj več iniciative na strani gostov. Tudi njihove priložnosti so bile zrelejše od domačih. Vse njihove poiskuse je uspešno preprečil zelo razpoloženi vratar Stampfer in tako omogočil domačim, da so vajeti igre počasi prevzeli v svoje roke.

Plod take igre je bil vodilni zadetek Ramiča v 10 minuti igre. Kljub priložnostim na obeh straneh se mreže do konca polčasa niso več zatresle.

V drugem delu so domači nadaljevali s podjetnejšo igro. To so si lahko privoščili tudi zaradi izvrstnega Stampferja, kateri je goste spravljal v obup s svojimi odličnimi obrambami. Svoje vodstvo so Bronxi povišali v 28 minuti, ko je z nekaj sreče še enkrat zadel Ramič.

Bronxi so tekmo odločili v 35 minuti, ko je po lepi akciji cele ekipe v svojem slogu žogo zabil v mrežo Brus. Kljub zaostanku se pritisk gostov ni stopnjeval. Domači igralci so pametno držali žogo in večkrat ogrozili vratarja Bratiča iz protinapadov.

Še eno domače srečanje so tako Bronxi rešili v svojo korist in se ekipi iz Divače oddaljili na sedem točk razlike. Obenem so ujeli priključek z vrhom lestvice zato bo torkova tekma proti Litiji prava poslastica in nedvomno derbi kroga.