Bronxi niso izkoristili prve zaključne žoge. Ptujčani so se na Škofijah veselili treh novih točk.

Začetek tekme je bil sanjski za gostujočo ekipo, saj je Boštjan Kupčič zadel že v 40 sekundi srečanja. Domači so hitro odgovorili in Šmon je rezultat poravnal v 3 minuti. Sledilo je obdobje kakih desetih minut v katerem so Bronxi zgrešili nekaj zelo lepih priložnosti. Zaradi tega so bili kmalu kaznovani, saj je zmedo v domačem kazenskem prostoru najbolje izkoristil Emeršič in znova popeljal goste v vodstvo. V 18 minuti je Emeršič še enkrat zadel in povišal gostujoče vodstvo na dva zadetka razlike, kar je bil tudi rezultat polčasa.
Drugi del se je začel z novim domačim pritiskom, ki pa znova ni obrodil sadov. Nasprotno, gostje so iz protinapada dosegli še četrti zadetek. Številni streli domačih igralcev so bili nenatančni, večino pa jih je ukrotil izredno razpoloženi vratar Ptujčanov Trop Mitja. Nekajkrat mu je uspelo zaustaviti strele Bronxov, ko so že vsi v dvorani menili, da bo premagan. Kljub neučinkoviti igri se domači igralci niso predali in 27 minuti se je pričel lov na izenačenje, takrat je namreč končno zadel Ramič. Malo kasneje je Brozina dosegel tretji domači zadetek, v 34 minuti pa so Bronxi goste ujeli z zadetkom Vajiča. V zanosu, ki jih je zajel so domači želeli priti do popolnega preobrata in vseh treh točk, toda gostujoča vrata so bila za njih do konca srečanja kot začarana.
Da v domači dvorani ni ostala niti ena točka je poskrbel trikratni strelec Emeršič. Izkoristil je namreč dosojeno šestmetrovko v predzadnji minuti srečanja. Odločitev sodnikov je dodobra razburila domače igralce in gledalce. Domačini so menili, da je bil prekršek Šmona storjen zunaj kazenskega prostora in, da je gostujoči igralec le padel vanj. Seveda sodnika svoje odločitve nista spremenila in točk so se veselili Ptujčani.
Slednji so si s to zmago praktično zagotovili obstanek v ligi. Naši Bronxi se bodo morali zbrati in enako storiti v naslednjih dveh srečanjih, ki jih čakajo v domači dvorani. Ob malo boljši realizaciji bi jim to moralo uspeti.