Bronxi niso uspeli presenetiti favorita iz Litije

Sam začetek tekme je dal vedeti, da bomo priča novi zanimivi tekmi na Škofijah. Moštvi sta se spustili v odprt boj in takoj smo zasledili prve priložnosti. Najprej so z dvema streloma zapretili domači nato pa je Fetič zgrešil stoodstotno priložnost. Natančneje njegov strel je zadel vratnico. Gostje so kasneje še enkrat zadeli okvir vrat.

Fetič se je za zgrešeno odkupil v 13 minuti, ko je z lahkoto zaključil lepo akcijo celotne gostujoče ekipe. Domači odgovor je bil bliskovit. Že v naslednjem napadu je Osojnik zaključil samostojno akcijo s strelom s kakih 15 metrov in zadel desni spodnji kot vrat vratarja Puškarja.

Na žalost domačih simpatizerjev so tudi gostje odgovorili z enako mero. Podajo v kazenski prostor je v svoja vrata preusmeril Ninkovič, zadetek pa je bil pisan Simiču. Ninkovič je imel kmalu za tem priložnost izid izenačiti vendar je v izvrstni situaciji reagiral zmedeno in ni uspel poriniti žoge v mrežo.

Isti igralec je imel še lepšo priložnost za izenačenje na začetku drugega dela igre. Zgrešil je dobesedno nemogoče. Znašel se je namreč meter od praznih vrat a jih ni uspel zadeti. Kazen je prišla zelo hitro. Osamljeni Osredkar je žogo plasiral v sam zgornji kot Stampferjevih vrat.

Trud domačih ni prinesel rezultata, nasprotno Osojnik je preusmeril strel enega gostujočih igralcev v svoj gol in tako kot se je na koncu izkazalo, postavil končni rezultat srečanja. V nadaljevanju so gostje pametno držali niti igre v svojih nogah. Videli smo še nekaj priložnosti na obeh straneh, vendar zaključki niso bili dovolj natančni, da bi se mreža še kakšen krat zatresla.

Domači trener je proti koncu uvidel, da do preobrata ne more več priti zato je dal priložnost za nabiranje izkušenj nekaterim mlajšim igralcem.

Litija je zasluženo odnesla nov popoln komplet točk in s tem Bronxe še bolj oddaljila od boja za uvrstitev v končnico. Na tej tekmi so bili boljši nsprotnik, čeprav bi domači zagotovo lahko bili bolj enakovredni, če bi imeli na razpolago več igralcev. Lakoseljac in Franetič sta namreč manjkala zaradi parnih kartonov. Tudi Hrvatin zaradi poškodbe ni mogel dati od sebe vsega kar ve. V drugem polčasu zaradi tega sploh ni več stopil na igrišče.

Pred nami je enomesečni premor, ki bo na Škofijah kot kaže zelo pester. Pa ne samo zaradi tradicionalnega festivala malega nogometa, kateri bo potekal v organizaciji domačega kluba ampak tudi zaradi reševanja situacije, katera je nastala v klubu. Potrebno bo na novo zastaviti cilje za letošnjo sezono in rešiti kar se rešiti da. Klubsko vodstvo pa bo skušalo rešiti ostale težave katere so se nabrale in onemogočajo normalno delo najboljšega obalnega malonogometnega kluba.