Bronxi rušijo vse po vrsti. Tokrat šestica v golu Sevnice

Četrta zaporedna zmaga (6-3) in skok na drugo mesto sta izkupiček z zadnje tekme

Škofijoti nadaljujejo svojo zmagovalno serijo. V petek je v dvorani Burja padla še Sevnica. Četrta zaporedna zmaga je obenem prinesla skok tik pod vrh prvenstvene lestvice. Bronxi gledajo v hrbet le še Litiji. Kar se je nedolgo nazaj zdelo kot neverjetno je sedaj realnost.

Res, da so Bronxi potrebovali 10 minut, da so načeli mrežo Sevnice, vendar je kljub temu sama igra domače ekipe že pred tem kazala obrise tega kar se je v nadaljevanju zgodilo. Tri zaporedne zmage so v rumeno modri tabor prinesle sproščenost le ta pa je rezultirala z lepo igro in številnimi potezami, ki so izvabljali aplavze prisotnega občinstva.

Bronxe je v vodstvo po samostojnem prodoru pripeljal Nik Klinc. To je bil prvoligaški prvenec tega igralca, ki se je resneje lotil igranja futsala šele to jesen. Do polčasa je padel le še en zadetek vendar je ta vreden večkratnega ogleda. Marko Hrvatin je tako zavrtel gostujočo obrambo, da je bilo občinstvo na nogah od navdušenja še preden je akcijo zaključil z zadetkom in dočakal zaslužene ovacije vseh prisotnih.

V 25 minuti je Zajc z bombo zabil žogo pod prečnik, tri minute kasneje pa je po uigrani akciji iz kota še četrtič matiral gostujočega vratarja. N 5-1 je povišal Radiškovič po odlični akciji z Matajo, ko je le še zabil žogo v prazna vrata. Zadnji domači zadetek pa je dosegel mladi Mataja kar sam, ko je s prefinjenim občutkom še šestič premagal vrararja Govekarja.

Čeprav so gostje dosegli tri zadetke niti v enem trenutku niso uspeli ogroziti zmage domače ekipe. Nasprotno le sreči in trenutkom nezbranosti rumeno modrih se lahko zahvalijo, da niso domov odšli še z višjim porazom.

Navdušujoče predstave domače ekipe so aktivirale tudi obiskovalce, katerih se v dvorani Burja iz tekme v tekmo zbira več in zagotovo jim ni žal časa, ki ga namenijo ogledu vrhunskih futsal predstav Škofijotov. V naslednjem krogu so Bronxi prosti nato pa sledi nova domača tekma z Vrhniko.