Bronxi s točko iz Benedikta

V soboto so se Bronxi odpravili na zahtevno gostovanje v Benedikt k direktnemu nasprotniku za obstanek v ligi. Želja po maščevanju domačega poraza v jesenskem delu je bila velika in le malo je manjkalo pa bi se tudi uresničila.

Bronxi so tekmo začeli odlično in hitro povedli. Vodilnemu zadetku je sledil še drugi; obakrat je v polno zadel Matej Peroša in dokazal, da so v taboru Škofijotov naredili dobro potezo s tem, ko so ga angažirali v zimskem prestopnem roku.

Sledilo je obdobje, ko bi naša ekipa morala zaključiti posel in domačinom nasuti še nekaj zadetkov, vendar le teh v domači mreži do konca tekme nismo več videli. Še enkrat več se je naši ekipi zgodilo, da ni vedela “nokavtirati” dodobra zamajanega nasprotnika.

Posledice bi lahko bile usodne. Domačini so najprej rezultat znižali in tik pred koncem tekme še izenačili. Še sreča, da jim ni uspelo pripraviti popolnega preobrata.

Na koncu moramo biti zadovoljni tudi s točko vendar z njo nismo rešili še ničesar. Vse tri ekipe, ki se borijo za obstanek še vedno loči le točka razlike in najbrž bo odločilno to, kdo bo prvi premagal koga izven tega kroga in si tako zagotovil odločilno prednost in mirno nadaljevanje prvenstva.

Naslednja priložnost se Bronxom ponuja na primorskem derbiju v petek na Škofijah. Res, da gostujejo državni prvaki iz Kobarida toda spomnimo se, da so jim Bronxi v jesenskem delu že odščipnili točko v njihovi dvorani