Bronxi s tremi selekcijami po naslov prvaka

Redni del prvenstva v vseh starostnih kategorijah v 1 SFL je zaključen. Sledi končnica za prvaka države, kjer ima Bronx Škofije izjemno zastopstvo. Kar štiri ekipe so se namreč uvrstile v ¼ finale.

Na žalost je izjemni generaciji kadetov zmanjkalo sreče in koncentracije v odločilnih trenutkih, zato so kljub zmagi na povratni tekmi nad ekipo Kebelj iz Oplotnice ostali za zadetek prekratki  in morali zaključiti s tekmovanjem. Kljub nesrečnem izpadu veseli dejstvo, da imajo vsi fantje pravico nastopa v tej selekciji tudi naslednjo sezono, ko bodo zagotovo znova konkurirali za državnega prvaka.

Kljub temu imajo Bronxi še tri železa v ognju in prav vse tri selekcije imajo realne možnosti za odmevne uvrstitve.

Članska selekcija je po rednem delu osvojila visoko 3 mesto zato se bo v ¼ finalu pomerila s šestouvrščeno Sevnico. Enak par smo spremljali tudi v lanski sezoni, ko so Bronxi Sevničane izločili po dveh gladkih zmagah. Pričakovanja v klubu so tudi letos enaka, kar pomeni, da bi se ekipa morala uvrstiti med štiri najboljše v državi. Prva tekma se bo v športni dvorani Burja  odigrala že ta petek ob 20.30.

Tudi v soboto 17 marca prihaja na Škofije ekipa Sevnice. Tokrat gre za povratno tekmo ¼ finala državnega prvenstva za selekcijo U13. Na tekmi, ki se bo v ŠD Burja pričela ob 18.15 bodo najmlajši člani kluba skušali izničiti prednost enega zadetka s katero prihaja Sevnica na Škofije. Kakršna koli zmaga bo Bronxe peljala v polfinale.

V polfinalu pa je že selekcija U15, katera ima na stežaj odprta vrata celo v veliki finale. Bronxi so namreč na prvi tekmi v Litiji premagali gostitelje s 3 proti 2. Povratna tekma v ŠD Burja na Škofijah se bo odigrala v nedeljo 18 marca ob 18.15. Pričakuje se, da bo ravno ta selekcija imela čast priigrati Bronxom prvo finale državnega prvenstva v zgodovini kluba.

Na Škofijah se obeta zanimiv konec tedna s tremi izjemnimi tekmami, ki si jih velja ogledati v živo. Vstop na vse tekme je prost.