Bronxi skoraj presenetili v Mariboru

Bronxom je malo manjkalo do velikega presenečenja v dvorani Tabor. To, da se ekipa dviga je bilo jasno že od pokala naprej, da pa se je v nekaj tednih iz nebogljene ovčice spremenila v besnega tigra ni pričakoval nihče.

Uvod v gostovanje ni bil niti malo obetaven. Številnim manjkajočim sta se tik pred odhodom pridružila še Škerlič in Jernej Peroša tako, da je v Maribor odpotovalo le osem igralcev. Da bi bila mera polna so Bronxi še naleteli na zastoj na cesti in posledično prispeli na prizorišče tik pred tekmo.

Vse to pa se na igrišču ni poznalo. Fantje v rumenem so od prve sekunde pokazali, da se bodo morali štajerci zelo potruditi v kolikor bodo želeli priti do zmage. Že v prvih petih minutah bi Bronxi lahko zadeli dva krat. Zajc in Kamenčič sta bila sama pred vrati vendar je Puškar pokazal, da je njegova forma še vedno vrhunska in, da je najbolj zaslužen za rezultate, ki jih Maribor dosega v tej sezoni. 

Kmalu sta na sceno stopila tudi sodnika, ki sta sicer skozi celo tekmo nazorno kazala, da sta doma blizu štajerske prestolnice. Njuno “domačinsko” sojenje je pripeljalo do prekrška za katerega so jima Bronxi imeli marsikaj za povedati. Priložnost je izkoristil Fetič, ki je mojstrsko zadel za domače vodstvo. Ta situacija je Bronxe tako podžgala, da so že v isti minuti rezultat izenačili. Podajo Kolarja je v zadetek spremenil Matej Peroša. Izenačenje je Bronxom dalo novo motivacijo. V zaključku polčasa so se z nekaj sreče Bronxi dokopali do žoge katera je prišla do Kolarja. Ta se je mojstrsko otresel svojega čuvaja in zadel za presenetljivo vodstvo Bronxov, ki je zdržalo do konca polčasa.

V taboru rumenih so se med polčasom zavedali, da jih čaka peklenski drugi del in, da bodo domači pritisnili z vsemi silami. To se je tudi zgodilo saj so violičasti izenačili že v 22 minuti. Štiri minute kasneje so domači prišli v vodstvo. Odbito žogo po obrambi Skutlja je v mrežo pospravil Jandrič, ki se je sicer med tekmo bolj izkazal s številnimi prekrški katerih sodnika seveda nista sankcionirala.

Bronxi se seveda niso predali. Lepo priložnost za izenačenje je imel Stipaničev, vendar je njegov odličen strel znova zaustavil čudežni Puškar. Ker se je tekma bližala h koncu so Bronxi zaigrali na vse ali nič, kar je izkoristil najboljši domači igralec v polju Fetič in Mariborčanom zagotovil vodstvo v zmagah.

Na pokazano v Mariboru so vsi Bronxi lahko ponosni. Po visokem porazu na Škofijah so namreč v pokalu pokazali, da lahko parirajo, tokrat so dobili polčas in z malo več samozavesti in športne sreče se naslednji petek na Škofijah lahko zgodi tudi zmaga.

Prvič v tej sezoni je na vratih Bronxa bil mladi Andreas Skutelj. Pomembnost tekme mu ni prišla do živega, saj je branil zelo dobro. Z rednim treniranjem bi se lahko razvil v odličnega vratarja kar mu je pritrdil tudi fenomenalni Puškar po koncu srečanja.

V petek gremo na zmago in potem na “bello” v Maribor, kot bi rekli pri primorci pri briškuli. S podporo navijačev nam to lahko uspe.