Bronxi so kljub terenski prevladi litijanov imeli zrelejše priložnosti a vendar ostali brez točk

Tako blizu a vseeno tako daleč. Presenečenje se na Škofijah le ni zgodilo. Litijani so tik pred koncem tekme uspeli vnovčiti svojo kvaliteto in izkušnje.

Čeprav je bila Litija izrazit favorit je bilo pričakovati zanimivo srečanje, saj je vseeno šlo za obračun dveh klubov z bogato tradicijo medsebojnih dvobojev. Gostje so tekmo pričakovano pričeli s pobudo in si kaj hitro ustvarili nekaj priložnosti. Proti Litijanom vedno odlično razpoloženi vratar Tedeško je tudi tokrat pokazal, da kljub mladosti premore razkošen talent, saj ni dovolil, da bi se njegova mreža zatresla. Enkrat je domače rešila tudi vratnica. V osmi minuti so gostje kronali svojo boljšo igro z zadetkom. Tudi z nekaj sreče so izigrali domačo obrambo in Pantiču ni bilo težko zadeti. Kot ponavadi so se domači po zadetku zbudili in od tu dalje smo gledali mnogo bolj izenačeno srečanje. Do zrelih priložnosti so prihajali tudi Bronx-i, vendar so njihovi streli vsakič končali zunaj okvirja gostujočih vrat. Bolj odprta igra je gostom omogočila še več prostora tako, da se je moral tudi Tedeško večkrat zelo potruditi, da ni prejel še drugega zadetka. Tega pa mu ni uspelo v 15 minuti, ko je nekdanji Škofijot Pertič preigral domačo obrambo in zadel za vodstvo gostov z dvemi goli razlike. Domači se niso predali in so skušali na vsak način rezultat znižati. Njihov trud je bil poplačan tik pred polčasom, ko je iz desetih metrov zadel Brus. To je bila zaslužena kazen za gostujoče zgrešene priložnosti v prvem polčasu.

Zadetek je dal domačim igralcem dodaten zagon katerega so izkoristili že v prvi minuti nadaljevanja, ko je rezultat izenačil Mihelič. Tekma je bila tako zopet na začetku. Skozi cel drugi polčas sta se ekipi trudili premagati nasprotnika, kar je prineslo izredno lepo srečanje v katerem so tudi gledalci lahko uživali. Litija je vseskozi imela več pobude, kar pa je tudi normalno, če upoštevamo kvaliteto njenega igralskega kadra. Tedeško je zaklenil vrata in omogočal domačim igralcem vedno več nevarnih protinapadov. Tudi v drugem polčasu je enkrat domače pred zadetkom rešila vratnica. Bolj, ko se je tekma bližala koncu bolj so bili nevarni domači igralci. V obdobju med 35 in 39 minuto bi morali rezultat obrniti v svojo korist, saj so Brus, Brozina, Ramič in Čauševič zapravili svoje priložnosti, katere bi jih lahko naredile za junake tekme. Izredno odprta igra je botrovala tudi številnim napakam na obeh straneh in izkušeni gostje so svojo priložnost dočakali tik pred koncem srečanja, ko so izkoristili napačno podajo domačih in iz protinapada rutinirano zadeli. Časa in energije za še en preobrat domači več niso imeli, kar so gostje izkoristili in v zadnjih trenutkih še enkrat zadeli za svojo zmago 2 proti 4.

Nekoliko manj motivirana mogoče tudi utrujena Litija, se je tokrat uspela rešiti in v izdihljajih srečanja preprečiti veliko presenečenje, katero ne bi bilo nezasluženo, saj so domači igralci pokazali izredno voljo in željo premagati renomiranega nasprotnika.

Časa za žalovanje za izgubljeno priložnostjo Bronx-i ne bodo imeli dosti, saj se prvenstvo nadaljuje. Dobra igra z vrhunsko ekipo Litije pa je lahko dobra popotnica za naprej, saj domačim igralcem dokazuje, da so s pravim pristopom lahko konkurenčni tudi najboljšim.

1. SFL 2009/2010 – 9. KROG
KMN TOMI PRESS BRONX : LITIJA 2:4 (1:2)

Odigrano na Škofijah, dne 27.11.09 ob 20.30. Športna dvorana Burja. Gledalcev 100. Sodniki: KOVAČIČ GREGOR (prvi), KORITNIK MATJAŽ (drugi),  delegat: DAMIŠ STANKO.

Strelci: 0:1 Pantič (8), 0:2 Pertič (15) 1:2 Brus (19)-10m, 2:2 Mihelič (21), 2:3 Simič (39), 2:4 Osredkar (40).

Rumeni kartoni: Ramič (Bronx)
Rdeči kartoni:  Mogorovič (Bronx)
Akumulirani prekrški: 1 polčas 3:6, 2 polčas: 4:3

KMN TOMI PRESS BRONX:  Tedeško, Đukić, Mihelič, Šarkanj, Mogorovič, Kranjec, Vardič, Ramič, Brainich, Čauševič, Brus, Brozina.
LITIJA: Tokič, Pertič, Pantič, Simič, Simeunovič, Zupan, Josipovič, Osredkar, Kristan, Osojnik, Bučar, Drobnič.

Igralec tekme: Pantič Danijel (Litija)
Igralec nasprotne ekipe:  Brozina Borut (Bronx)
Vratar tekme: Tedeško (Bronx)