Bronxi so končno zmagali v domači dvorani

Že prvi napad proti gostujočim vratom je prinesel zadetek katerega je s pomočjo gostujočega vratarja dosegel Vajič. Hitro vodstvo je dalo krila domačim igralcem zato so še naprej oblegali gostujoča vrata. Po nekaj minutah so tudi gostje prišli do priložnosti vendar je vratar Tedeško znova dokazal, da si zasluži zaupanje katerega je deležen s strani domačega strokovnega vodstva. Z dvema bravuroznima obrambama je preprečil gostom, da bi rezultat poravnali in s tem omogočil domačim, da so svoje vodstvo še povišali. Do konca polčasa smo bili priča popolni domači prevladi, katere rezultat so bili še trije zadetki in veliko število lepih akcij. Visoko vodstvo je domače malo uspavalo, kar so gostje izkoristili tek pred zaključkom polčasa. Po uigrani kombinaciji iz prostega strela je izid znižal Lovrenčič.

Kot, da bi jim premor bolj škodil kot koristil so Bronxi že v prvi minuti nadaljevanja prejeli še en zadetek in dali Ptujčanom upanje na mogoči preobrat. Od tega jih je znova oddaljil Šarkanj s petim zadetkom. Toda gostje se še niso predali in kmalu so se znova približali na dva zadetka zaostanka. Odločitev o zmagovalcu je bila najbrž dokončna ob izključitvi Ilešiča, saj so domači izkoristili številčno prednost in z zadetkom Brusa znova zbežali na varne tri zadetke naskoka. Tik pred koncem je po številnih zgrešenih priložnostih Bronxov rezultat znova znižal Hebar toda takrat je bilo že prepozno za kak večji probrat.

Ob pisku sirene in ob zvokih harmonike s tribune je zadnji domači protinapad uspešno zaključil Vajič in postavil končni rezultat dolgo pričakovane zmage.

Nasprotno od pričakovanj, da bosta ekipi kalkulirali in hranili moči za pomembnejše tekme smo bili na Škofijah priča pravemu prvenstvenemu srečanju, katero je v vseh prvinah zadovoljilo prisotne obiskovalce. Domača ekipa je tokrat pokazala popolnoma drugačen obraz kot proti Sevnici zato je bilo tudi zadovoljstvo ob zmagi temu primerno.