Bronxi so si močno želeli, da bi po skoraj petih mesecih zmagali na domačem igrišču, vendar jim znova ni uspelo.

Začetek tekme ni obetal končnega scenarija v obliki kot se je na koncu zgodil. Bronxi so kazali veliko željo, da bi čim prej zadeli nasprotnikovo mrežo. Žal so bili v svojih prizadevanjih nenatančni, v nekaj primerih jim je tudi sreča obrnila hrbet, za vse ostalo pa je poskrbel gostujoči vratar, ki je bil zelo razpoložen. Nekajkrat je nevarno sprožil Šmon, Ramič je iz zelo lepega protinapada zadel vratnico, Brusovi močni udarci pa tokrat niso bili dovolj natančni, da bi premagali razpoloženega Gorenca. Gostje so svoje priložnosti iskali v protinapadih in že v deveti minuti so enega spremenili v zadetek. Domači so še naprej pritiskali vendar je bilo v njihovi igri zaznati vedno več nervoze, zaradi česar so storili kar nekaj napak in tako gostom omogočili, da so še nekajkrat ogrozili vratarja Tedeška. V igri visokega ritma in številnih napak na obeh straneh so domači le izpeljali lep protinapad in v treh potezah premagali gostujočega vratarja. Po asistenci Šmona in Šarkanja je zadel Ramič. To je bil tudi rezultat polčasa.
Več kot polovico drugega dela je bila slika na igrišču podobna kot v prvem. Veliko število zapravljenih žog je ustvarilo visok ritem igre, saj so zdaj eni in zdaj drugi jurišali v neučinkovite napade. V tem divjanju po igrišču so se bolje znašli gostje, kateri so prvi iskoristili svojo polpriložnost. Že naslednji protinapad Sevničanov je tekmo odločil, saj je Ramič zadel svojo mrežo. Bronxi so pokazali, da se še niso rešili slabih navad saj so v isti minuti prejeli še tretji zaporedni zadetek, tokrat znova v režiji Drobneta.
Zadnjih pet minut so domači skušali spremeniti potek tekme tudi z igralcem na vratarski poziciji, vendar tokrat niso uspeli ugnati dobro postavljenih gostov.
Vsak poraz na domačem igrišču je vsekakor boleč, čeprav ta nima nekega večjega pomena, saj so ekipe, ki se bodo borile za obstanek bile znane že pred tem krogom. Mogoče pa bo ta boleča zaušnica tudi dobrodošla in bo končno prebudila ekipo, da bo le ta še pravočasno dojela zahtevnost tekem, ki jo še čakajo.