Bronxi štartajo v novo sezono 13 avgusta

Obdobje po končanem ligaškem tekmovanju je bilo na Škofijah sila napeto. Kronično pomanjkanje denarja je močno zaostrilo razmere v klubu. Nerazumevanje gospodarstva in predvsem lokalne skupnosti je grozilo celo z razpustitvijo članske ekipe.

Po številnih posvetovanjih in sestankih je le zasijal tudi žarek upanja, kar je pripeljalo do odločitve, da se le ne potegnejo najbolj drastične poteze. Klubu bodo skušali po svojih močeh pomagati nekateri novi obrazi. V vodstvu kluba upajo, da bo še kdo izmed nekdanjih malonogometašev podprl delovanje edinega obalnega prvoligaša.

Prvi trener članske ekipe ostaja Janjič Marko, kateri je tudi zaključil prejšnjo sezono, zato je vodstvo kluba ocenilo da je prav, da se mu da priložnost za nadaljevanje dela.

Njegov pomočnik bo nekdanji igralec našega kluba Draženko Vujič. Draženko je prejšnjo sezono deloval kot trener v Divači in v klubu so prepričani, da bo ta zanimiva trenerska kombinacija tudi uspešna.

Igralski kader v tem trenutku ni še v celoti definiran. Po pogovorih z igralci, ki so končali prejšnjo sezono pa kakšnih večjih sprememb ni za pričakovati. Dejstvo je, da nekaj časa ne bo aktiven Grželj. Osojnik je napovedal po tekmi v Nazarju nogometno upokojitev, katera pa ni še zagotovo potrjena. V klubu bi bili vsekakor veseli v kolikor bi si premislil.

Vsekakor bo večji del ekipe znan do prvega treninga, ki bo v ponedeljek 13. avgusta. Nobeno presenečenje ne bo, če bo prišla tudi kakšna okrepitev. Kljub težki situaciji je Bronx še vedno klub s tradicijo in izvrstnimi pogoji za delo, kar bi ob zelo solidni ekipi znalo prepričati še kakšnega igralca, da se priključi k letošnjem zanimivem projektu.