Bronxi U15 deklasirali Extrem in prekinili niz zmag vodilne ekipe lige

Dominacija ekipe Extrem v ligi U15 je trajala le do trenutka, ko so morali na gostovanje na Škofije. V dvorani Burja pa so se fantje iz Sodražice morali sprijazniti z dejstvom, da je po devetih zaporednih zmagah serije konec. Končni rezultat 5-1 je še nizek glede na dogajanje na igrišču. Bronxi so namreč poleg petih zadetkov zapravili eno šestmetrovko, tri strele iz desetih metrov, štiri krat so zadeli okvir vrat, priložnosti katere so ostale neizkoriščene zaradi izjemnih obramb gostujočega vratarja pa bi bilo sploh težko našteti. Državni prvaki iz Škofij so dokazali, da, ko nastopajo s koliko toliko kompletno ekipo lahko premagajo prav vsakega nasprotnika.

Da bo to še en izjemen dan za Bronxe je bilo videti že pred pričetkom tekme. V dvorani se je zbralo skoraj 200 obiskovalcev, kar še enkrat več kaže na to kakšen status ima futsal na Škofijah. Pozitivno vzdušje katero je ustvaril 20. Festival malega nogometa se je preneslo tudi na tekmo katera je bila vmeščena kar med turnirja selekcij U13 in U17.

Bronxi so pritisnili na nasprotnika od prvega piska sodnika in si ustvarjali priložnosti. Nekaj krat se je med tekmo sicer odprla pot za gostujoče protinapade vendar je Andrej Baruca še enkrat več dokazal, da spada med najboljše futsal vratarje v Sloveniji. Serijo zadetkov je odprl najboljši strelec naše ekipe Lukas Mačak. Val Demšar je prvo priložnost za povišanje vodstva zapravil, saj mu je odlični gostujoči vrata obranil penal, vendar se je za to izkupil v 17 minuti, ko je zadel iz igre. Kljub prevladi rumenih so svoj trenutek dočakali tudi gostje. Zmedo v domači obrambi je izkoristil Žlindra in postavil izzid polčasa 2-1.

Tudi v drugem polčasu žoga kar nekaj časa ni hotela v gostujoči gol. V 29 minuti pa je le zadel Dion Hoti in razbremenil domače igralce kateri so se nato dokončno razigrali in navduševali zbrano občinstvo. Izjemne tehnične sposobnosti malih Bronxov so dvigali gledalce na noge. Še posebej pa je s svojimi preigravanji blestel sicer drobceni Žan Žabkar. Gostujoči igralci so bili vedno bolj nervozni zato so posledično obetavne akcije Bronxov prekinjali s prekrški. Teh se je nabralo toliko, da so Bronxi imeli na voljo kar tri strele z 10 metrov a niti enkrat niso uspeli premagati odličnega vratarja gostov. Zato pa so bili bolj učinkoviti iz igre, saj sta do konca tekme zadela še Kodarin in Demšar za visko zmago 5-1. Igra domače ekipe je bila tako zanesljiva, da je priložnost v vratih lahko dobil tudi mladi a izjemno obetavni Miloš Medič. Še en izvrstni vratar David Kranjec pa je tokrat lahko počival, saj ga je takoj po končani tekmi čakal nastop na turnirju U17.

Izjemna predstava aktualnih državnih prvakov iz Škofij je bila pospremljena z navdušenjem domačih navijačev. Fantje so dokazali, da upravičeno nismo bili v skrbeh zaradi kakšne izgubljene točke v preteklih krogih, saj so takrat večinoma nastopali igralci letnika 2005 in si na ta način pridobili dragocene izkušnje. Ne glede na pomladitev katere je bila deležna ta naša selekcija smo z dodatkom nekaj starejših fantov zopet ekipa, ki se tudi letos lahko bori za državnega prvaka. Še sreča za tekmece, da na tekmah ne nastopata naša glavna aduta Enej Marsetič in Stefan Ilič, saj bi v tem primeru najbrž bilo prvenstvo iz tekmovalnega vidika nezanimivo.