Bronxi U15 premagali Litijo in se uvrstili v finale državnega prvenstva

V priloženi fotogaleriji si lahko ogledate kakšno navdušenje je te dni vladalo v dvorani Burja na Škofijah. Kulminacija celotnega vikenda se je zgodila v nedeljo, ko je skoraj 200 navijačev dočakalo težko pričakovani trenutek; uvrstitev ekipe U15 v veliki finale državnega prvenstva. V finalu se bodo Bronxi pomerili z Extremom iz Ribnice. Prva tekma je v nedeljo 25 marca ob 15 uri v Sodražici.

Pričakovano se je naposled tudi zgodilo. Kakršen koli drugi scenarij ne bi bil pravičen do kluba, ki edini v Sloveniji tekmuje s prav vsemi selekcijami, do kluba, ki je imel štiri ekipe v četrtfinalu državnih prvenstev različnih kategorij in v končni fazi, do kluba, ki ima dejansko najboljše igralce v mlajših kategorijah v državi. Smola, ki sta jo imeli selekciji U13 in U17 se tokrat nikakor ni smela pripetiti. Bronxi so si letos dobesedno zaslužili svoj prvi finale in so ga tudi dobili.

Povratna polfinalna tekma kljub zmagi Bronxov v Litiji niti pod razno ni bila le formalnost. Priznati je namreč potrebno, da so tudi Litijani skozi prvenstvo izredno napredovali in v play offu niso bili niti senca ekipe, ki je v predtekmovanju doživljala visoke poraze. Po drugi strani pa je bilo jasno, da je kakovost kljub vsemu na strani rumeno modrih. Le unovčiti jo je bilo treba. V deveti minuti je bila celotna dvorana kar dva krat na nogah. Luka Klinec in Aleksander Stanič sta domače povedla v vodstvo dve proti nič. Sledilo je nekaj podobnega kot smo spremljali že v petek na tekmi članov in v soboto pri U13. Kar naenkrat so se gostujoča vrata zaprla in Bronxi so zapravili številne priložnosti. Posledično so gostje v 14 minuti izzid znižali na en zadetek razlike kar je bil tudi rezultat polčasa.

Drugi polčas so bolje odprli gostje in tudi sami zapravili izredno priložnost, nato pa je sledilo že videno iz prvega. Bronxi so si pripravljali in zapravljali priložnost za priložnostjo. Tako je bilo vse do 29 minute, ko je kapetan Stanič le premagal gostujočega vratarja in praktično odločil potnika v finale. Za zaključek je še Enej Marsetič preigral celotno gostujočo obrambo in postavil končni rezultat 4:1.

Sledilo je slavje kot mu že dolgo nismo bili priča. Fantje so si ga zaslužili. Vsi po vrsti si zaslužijo pohvale za pokazano v tej sezoni. Dejstvo pa je, da kljub velikemu uspehu, ki so ga že dosegli to še ni njihov maksimum. Prepičani smo, da ta ekipa premore kakovost in željo, da na obalo prinese tudi naslov državnega prvaka. Odločitev bo padla na povratni tekmi na Škofijah, ki bo najbrž v ponedeljek 2 aprila.

Statistika tekme je na tej povezavi