Bronxi v sezono s porazom

Litijani v drugem polčasu vnovčili svojo kakovost in zmagali na Škofijah

 

Uvodna tekma sezone se ni končala po željah Škofijotov. Izredno močna ekipa Litije je vnovčila svoje izkušnje in kakovost in odnesla vse tri točke iz dvorane Burja. Blestel je najbrž najboljši slovenski futsal igralec Alen Fetič, ki je dosegel kar štiri zadetke.

V taboru Bronxov pa ni razlogov za razočaranje. Zgodilo se je namreč kar je bilo za pričakovati. Že pred tekmo je bilo jasno, da se za rumeno modre po vsem kar se je dogajalo v zadnjih tednih prvenstvo pričenja vsaj teden dni prezgodaj. Če v taki situaciji dobiš za nasprotnika mogoče celo najboljšo ekipo v državi potem po porazu res ni mesta za razočaranje.

Nasprotno, igralce in vodstvo je potrebno pohvaliti za pristop na tekmi. Potrebno je vedeti, da je v domači ekipi bilo kar pet igralcev, ki so praktično debitirali v 1. SFL. Od tega so trije celo dobili priložnost za igro.

Prvi polčas so se Bronxi odlično upirali Litiji, katera je na odmor odšla le z zadetkom razlike v svojo korist. Tekmo so gostje dokončno obrnili v svojo korist med 25 in 32 minuto, ko so dosegli tri zadetke. Nik Zajc je s svojim drugim zadetkom izzid znižal na tri razlike, kar bi bil tudi realen rezultat. Zadnja dva zadetka sta bila namreč plod igre z vratarjem v polju.

Pred gostovanjem v Kobaridu se bodo Bronxi odpravili še na prijateljsko tekmo v Škofjo loko, saj mladi del ekipe krvavo rabi kilometrino na igrišču, da bi fantje čim prej dosegli prvoligaško raven pripravljenosti.