Bronxi v suspenzu pred ekipo pa je odločilni teden

Čas praznikov v vrste prvoligaša iz Škofij ni prinesel kakega večjega veselja. Klub je bil zaradi nekaterih dolgov do nogometne zveze skupaj s še številnimi drugimi v suspenzu in le upamo lahko, da bo predsednik; edini, ki lahko to zagato reši, uspel pravočasno zbrati dovolj denarja in s tem omogočil igralcem, da sploh dobijo pravico stopiti na igrišče.

Prvo tekmo v novem letu so že danes odigrali igralci selekcije U18 kateri so po pogumni igri izgubili v Tolminu. Drugouvrščeni člani selekcije U21 se v nedeljo odpravljajo na derbi v Ribnico. Večina njih bo nosila glavno breme tudi v prihajajočem tednu, ko so pred Bronxi dve najpomembnejši tekmi te sezone.

V torek v okviru četrtfinala pokala prihajajo Velike Lašče v petek pa na prvenstveno tekmo Slovenske Gorice. Dve zmagi bi pomenile ogromen uspeh saj bi si Bronxi z njima najbrž zagotovili sodelovanje na finalu pokala in nastopanje v končnici prvenstva za prvaka.

Ali bodo naši mladinci sposobni tega zahtevnega projekta bomo videli na samih tekmah. Dejstvo je, da jim večina starejših kolegov ne bo mogla pomagati saj so kar trije (Kapun, Radiškovič in Kocjančič) kaznovani s strani zveze, med večino drugih pa razsajajo viroze ali poškodbe.

Pokalna tekma v torek se prične ob 20.30, prvenstvena v petek pa tokrat ob 20.00 uri. Vstop na obe tekmi je prost zato vabljeni vsi ljubitelji športa. Naši mladi fantje si za svoj trud zaslužijo podporo. S pomočjo gledalcev pa bodo tudi sami lažje prenesli breme, ki je padlo na njihova ramena.