Bronxi v uvodu sezone v 1. Slovenski futsal ligi v Kobaridu klonili z visoko razliko

Škofije, Športna dvorana Burja – Po poletnem premoru je vrata odprla nova sezona 1. SFL. Na nenavaden dan za Oplastove domače tekme, v petek, je na parket poleg domačih stopil v letošnji sezoni dokaj prevetreni Bronx. Skozi celotno tekmo so bili Kobaridci boljši od, za njih sicer dokaj neugodnega, tekmeca, zato se je ves avgustovski trud za uvod poplačal.

S sredine igrišča so pričeli Bronxi v postavi Brozina, Zeko, Pišlar, Mihelič in Tedeško. Na drugi strani so v bran stopili Uršič, J. Ručna, Kovač, Sovdat in Bajc. Prisotnim v dvorani ni bilo treba veliko čakati na začetek polnjenja liste strelcev, saj je Sovdat izkoristil podajo Ručne z avta in zadel za uvodnih 1 : 0. Dve minuti zatem se je do gola prebil Uršič, ki je prejel podajo iz avta in zadel na 2 : 0. Takrat so imeli igro v rokah Kobaridci, prvi strel proti vratom pa je usmeril Brozina v tretji minuti. Vendar so kaj kmalu domači storili napako, ki je ni bilo težko izkoristiti Miheliču. Kmalu zatem je lepo priložnost dobil Štih, vendar je nekoliko slabo nameril in žogo poslal nad Tedeškova vrata. Temu mlademu igralcu ni bilo treba veliko čakati, saj je po strelu z avta zabil za 3 : 1. Tukaj se je tehtnica prevesila na domačo stran, zato se je Stanič odločil vzeti minuto odmora. A njegovi igralci tudi po tem niso uspeli ubraniti naleta Oplasta, saj je J. Ručna ob pomoči Kurinčiča zadel na 4 : 1. Po še eni minuti odmora je Kurinčič iz asistenta prešel na strelca in zadel. Blizu konca prvega dela so si domači dopustili še eno napako, tokrat je zadel Smajlovič. Na drugi strani B. Ručnu ni uspelo zvišati, saj je žoga zadela levo vratnico. Gostje so pet sekund pred koncem storili tudi šesti prekršek nad domačim igralcem, vendar J. Ručnu kazenskega strela ni uspelo pretvoriti v zadetek.

Drugi del se je zopet začel z naletom Oplastovcev, v triindvajseti minuti je Kovač prejel podajo Sovdata in zadel naravnost v sredino gola. Še v isti minuti je moral na drugi strani parketa posredovati Bajc, ki je ubranil strel Brozine. Začel se je kratki mrk v igri, ki je trajal do osemindvajsete minute. Takrat je Uršič podal pred gol, vendar je bil J. Ručna prepozen. Nato so Škofjoti zadeli še eno vratnico, nič bolje pa ni šlo niti domačim, kajti B. Ručna ni izkoristil podaje Lebana, ki je streljal nad vrata. V 35. minuti je Kovač lepo preigral celotno četverko gostov in zadel na 7 : 2. Stanič je nato vzel minuto odmora. Minuto pred koncem je najprej poskusil Brozina, nato pa še Kovač, a sta bila oba neuspešna. Zadnja minuta pa je bila podobna prvemu delu, saj so Škofjoti zopet izkoristili bonus šestih prekrškov. Na točko je žogo postavil Kovač in tako za »piko na i« poleg odličnega rezultata dosegel tudi svoj hat-trick.