Bronxi visoko premagali italijanskega tretjeligaša

Da bi se izognili gneči v dvorani na Škofijah povzročeni zaradi prireditve v areni Bonifika so se Bronxi v torek odpravili v sosednjo Italijo na prijateljsko tekmo. Ekipa Bassa Manzano tekmuje v zelo močni serie B oziroma tretji po jakosti ligi v Italiji. V tej ligi so nekoč nastopali tudi Hrvatin, Radiškovič in Moredej sedaj člani Bronxov. Bassa Manzano po štirih krogih zaseda osmo mesto s štirimi osvojenimi točkami. V ekipi nastopa tudi slovenski igralec Ilija Aleksič iz Tolmina.

Bronxi so se čeprav znova močno oslabljeni, saj zaradi poškodb in bolezni na tekmo niso odšli: Radiškovič, Kolar in Zajc, zelo izkazali. Nasprotnika so dobesedno potolkli, saj je na koncu moral priznati visok poraz. Za zmago 1-9 so zadeli: Hrvatin 3x, Grželj 2x, Mirkovič 2x, Peroša 1x in Hodžić 1x. Za Bassa Manzano je edini zadetek na tekmi prispeval Tirelli.

Sledijo priprave na derbi prvenstva, ki bo naslednji petek odigran v Mariboru. Medtem, ko bo Alen Mordej branil barve Slovenije na prijeteljskih tekmah na Finskem se bo ostali del ekipe normalno pripravljal na Škofijah.