Bronxi z Benediktom za četrtfinale pokala

Pred Bronxi je novo zahtevno gostovanje, ki bo odločalo o potniku v 1/4 finale pokala. Tako kot že nekaj prejšnjih tudi nocojšnja tekma ne dopušča popravnega izpita. Le današnji zmagovalec se bo veselil napredovanja.

Seveda imajo Škofijoti v pokalu vedno visoka pričakovanja. To niti ne preseneča, saj so z izjemo prejšnje sezone zadnja leta vedno sodelovali na zaključnem turnirju v termah Olimia. Seveda bo pot do napredovanja zelo zahtevna, saj je pokalno tekmovanje zelo specifično in le trenutek dekoncentracije lahko tehtnico nagne v prid ene ali druge ekipe.

Čeprav drugoligaš, Benedikt ni niti malo naivna ekipa. Še nekaj let nazaj so Štajerci nastopali v 1. SFL. Kar nekaj igralcev s prvoligaškimi iskušnjami je v moštvu še danes. Tudi na klopi imajo izkušenega in priznanega strokovnjaka; Dejana Krambergerja, ki je obenem tudi selektor ženske futsal reprezentance. Poleg tega ima Benedikt jasen cilj po ponovnem povratku v prvo ligo, saj trenutno zaseda 2 mesto, ki ga pelje v dodatne kvalifikacije. Če k vsemu temu dodamo, da se edina in odločilna tekma igra v njihovi dvorani, je jasno, da je pred Bronxi še ena zelo zahtevna preiskušnja.

Naši fantje so sicer zaradi številnih težkih tekem in poškodb, ki jih spremljajo že celo sezono že precej utrujeni in iztrošeni, vendar vseeno odločeni, da še enkrat več dajo vse od sebe in nadaljujejo letošnjo sezono v slogu kot so jo do sedaj. Uvrstitev v nadaljevanje pokalnega tekmovanja bi bila zagotovo še ena zaslužena nagrada za trud, ki so ga vložili v letošnjo sezono, zato jim to tudi iz srca privoščimo.

Zaenkrat ni podatkov, da bi bil zagotovljen prenos tekme, zato se bomo kot kaže morali zadovoljiti s semaforjem v živo na spletni strani www.futsal.si. Pričetek tekme je ob 20.00 uri.