Bronxi za malo prekratki v Mariboru

V zanimivem in burnem derbiju so tokrat krajši konec potegnili Bronxi. Državni prvak je na koncu zasluženo zmagal, rumeno modrim pa ostaja spoznanje, da se v optimalnih pogojih lahko kosajo tudi z najboljšimi ekipami v ligi.

Tekma je imela zanimiv potek na katerega je vplivalo kar nekaj dejavnikov, ki nikakor niso šli v prid obalni ekipi. Sodnika sta recimo Bronxom že v prvi minuti napiskala kar tri prekrške, kar je močno vplivalo na igro v nadaljevanju.

Tekma se je najbrž prelomila v obdobju med peto in sedmo minuto. Domači so povedli, Bronxi pa preko Hrvatina iz prostega strela takoj izenačili. Žal je bil ravno Hrvatin v glavni vlogi že naslednjo minuto. Nesrečno igranje z roko v kazenskem prostoru ga je stalo izključitve, domači pa so iz kazenskega strela zopet povedli. Zmedo v naši ekipi so domačini vnovčili še s tretjim zadetkom.

Bronxi so se otresli kratkotrajnega pritiska in na krilih Grželja in Radiškoviča prisilili domačine, da so naredili šest akumuliranih prekrškov. Grželj je strel z desetih metrov izvedel neobranjljivo in pripeljal Bronxe na zadetek zaostanka. V isti minuti bi Grželj lahko tudi izenačil vendar je tokrat njegov strel z desetih metrov Puškar obranil.

Za kazen so Bronxi prejeli še četrti zadetek vendar je tokrat Zajc odgovoril in nas znova približal na zadetek razlike. Ko se je zdelo, da bo to tudi izid polčasa je Kapun žal storil šesti prekršek in tokrat so tudi domači dobro izvedli desetmetrovko in odšli na odmor z dvema zadetkoma razlike.

Drugi polčas so Škofijoti pričeli bolje od prvega. Kontrolirali so igro, umrtvili nasprotnika in izvajali nevarne protinapade. Enega lepših protinapadov je domači vratar Puškar uspel obraniti, ko je nevarno zapretil Radiškovič.  V 30 minuti sta se mreži zatresli dva krat. Za domače je zadel Totoškovič za Bronxe pa po lepem preigravanju Grželja Radiškovič.

Zadnjih nekaj minut so Bronxi poiskusili tudi z vratarjem v polju vendar se Mariborčani niso dovolili presenetiti. Ob tem pa se jim je ponudilo še nekaj priložnosti za zadetek čez celo igrišče tako, da se izzid do konca tekme ni več spremenil.

Začetek tekme po dolgi vožnji nam ni najbolje uspel in po izključitvi kapetana Hrvatina se je bilo težko vrniti v igro. Nekajkrat smo sicer bili blizu vendar smo tokrat imeli na igrišču premalo vrhunsko razpoloženih igralcev za popolni preobrat in presenečenje v Mariboru.

Izjave akterjev si lahko preberete na tej povezavi.

Foto: Proen Maribor