Bronxom derbi in skok na 5 mesto

Izjemno dramatičen primorski derbi je pripadel domači ekipi. Oba tekmeca sta si močno želela zmage, zato je pričakovano borbenost in požrtvovalnost igralcev obeh ekip bila na višku.

Čeprav je prvi polčas minil brez zadetkov to ne pomeni, da so se gledalci pred računalniškimi in telefonskimi zasloni dolgočasili. Bronxi so narekovali tempo tekme in v svoji vnemi naredili tudi kakšen prekršek preveč. Kljub temu, da so domači imeli že na polovici polčasa 5 prekrškov niso odstopali od svoje agresivne igre. Ustvarili so si tudi kar nekaj obetavnih akcij vendar Logarja niso uspeli ukaniti. Tudi Oplastovi igralci niso bili nenevarni toda tistih nekaj priložnosti, ki so jih imeli je Alen Mordej zanesljivo rešil.

Tudi v drugem polčasu so domači nadaljevali v enakem tempu. Znova so si hitro nabrali nekaj prekrškov. V 24 minuti pa le dočakali nagrado za vloženi trud. Dogajanje do zadetka je bilo zelo razburljivo. Najprej se je v priložnosti znašel Lazarevič  čigar strel je na golovi črti z roko obranil Kusterle. Sledila je nekaj minutna prekinitev, saj se gostje niso strinjali s sodniško odločitvijo katera pa je seveda ostala nespremenjena. Kusterle je moral zapustiti igrišče, popularni Đole pa se je odločil, da bo sam najstrožjo kazen tudi izvedel. Žal je to storil slabo, saj je žogo poslal mimo Logarjevih vrat. To je pomenilo, da so Bronxi nadaljevali z igralcem več in prednost so kmalu izkoristili. Za vodstvo je zadel Uroš Đurič.

Veselje domačih je trajalo kratko. Že dve minuti kasneje je iz prostega strela za izenačenje gostov zadel Bešter. Zanimivega dogajanja pa kar ni bilo konec. V 30 minuti je Lazarevič poslal nevaren strel pred gostujoča vrata, odbito žogo od vratarja Kos ni uspel izbiti ampak je žogo pospravil v lastno mrežo. Bolj, ko se je tekma bližala koncu bolj je postajalo dramatično. Tudi živci igralcev so bili močno napeti. Večkrat so tako eni kot drugi kazali nestrinjanje z nekaterimi sodniškimi odločitvami. Posledica pa je bil 6 domači prekršek, katerega je Dani Vulikič spremenil v izenačenje. Ko se je že zdelo, da bo primorski derbi tokrat končan brez zmagovalca je za veselje domačih še drugič na tekmi poskrbel Uroš Đurič, kateri je mojstrsko sprejel dolgo žogo, preigral Logarja in zabil v prazna vrata.

Do konca tekme sta bili le še dve minuti. Igralci Oplasta so vse sile stavili v napad. Domači so se branili in pazili, da ne naredijo še kakega prekrška. Kljub temu pa so preko Lazareviča imeli še eno priložnost, da tekmo dokončno zaključijo. Namesto strela se je Đole odločil za lob, kar pa Logarja ni presenetilo in je z lahkoto strel obranil. Zadnji pisk sirene je sprožil izbruh veselja v vrstah domačih in veliko razočaranje pri gostih, vendar so si fantje kljub vsemu na koncu prijateljsko stisnili roke.

Po nekaj kriznih krogih so se Bronxi zbrali in zabeležili dve zaporedni zmagi, ki sta jim omogočili skok tik pod vrh lestvice. Žal pa se je na tekmi poškodoval mladi Žiga Mrak Kneževič, ki se je tako za daljše obdobje priključil številnim že prej poškodovanim igralcem. Ravno poškodbe bodo Bronxom v nadaljevanju prvenstva zagotovo predstavljale veliko težavo.