Bronxom ni uspelo osvojiti pokalne lovorike

Začetek tekme je bil sanjski za goste. Še pred polovico igralnega časa v prvem polčasu so namreč povedli s tremi zadetki razlike. Domačim se je poznalo, da jim je pomembnost tekme odrezala noge. Šele po visokem gostujočem vodstvu so namreč dojeli, da je vrag odnesel šalo.

Nekoliko bolj zbrana igra je rezultirala z zadetkom Suhopoljca. Da so tudi Litijani le iz krvi in mesa se je pokazalo v nekaj naslednjih minutah. V tem obdobju bi lahko Bronxi prvič preobrnili potek tekme. Odličen strel Šmona je Puškar bravurozno odbranil. V naslednjem poiskusu je bil vratar gostov že premagan toda strel Hrvatina je zadel vratnico. Za nameček je tudi strel Brozine švignil mimo vrat. Najbrž bi se bolje odločil, če bi podal Kapunu, saj sta domača igralca imela pred seboj le enega Litijana.

Drugi polčas je na žalost številnih in glasnih domačih navijačev začel enako kot prvi. Litija je zadela še četrtič iz prvega resnega napada. Nato bi vodstvo lahko še povišala, vendar je v dveh primerih vratnica rešila domačega vratarja.

Odgovor domačih je bil silovit. Najprej je zadel Hrvatin nato pa še Simič, kateri je zatresel lastno mrežo.  V 31 minuti je bilo srečanje znova na začetku in Bronxi pred drugo priložnostjo za preobrat.

Žal se ta ni zgodil. Preprečil ga je nekdanji član domače ekipe Damir Pertič. Zadetek je zelo prizadel domače igralce kateri so tudi psihično popustili. Vrstili so se prekrški kar je rezultiralo najprej z isključitvijo Suhopoljca nato pa z dvema zadetkoma iz prostega udarca z desetih metrov. Oba je realiziral Fetič.

V zadnjih trenutkih sta zadela še Šarkanj za domače in Simič za goste za končni rezultat 4 proti 8. Veselje se je v taboru Litijanov s piskom sirene lahko začelo.

Pri podelitvi priznanj so sodelovali eminentni gostje; predsednik NZS: g. Čeferin, generalni sekretar: g. Zavrl, predsednik komisije za futsal: g. Mijatovič in predsednik MNZ Koper in podžupan mestne občine Koper g. Jani Bačič. Na tribuni za povabljence smo zasledili še številne pomembne osebe iz sveta športa, gospodarstva in politike, kar daje posebno težo odlično organiziranemu dogodku v Koprski Bonifiki.

Žalost domačih igralcev ob porazu se je kmalu spremenila v veselje z navijači na terasi lokala Na Postajici pred dvorano. Kljub izgubljeni finalni tekmi je potrebno povdariti, da so naši fantje dosegli največji uspeh v zgodovini kluba. Izgubiti od ekipe kot je Litija v finalu pa tudi ni dejanje katerega bi se bilo treba sramovati.

Omeniti je potrebno, da se je kljub prelepem vremenu in številnih drugih dogodkih, ki so se dogajali v Kopru in drugje v Sloveniji v dvorani Bonifika v dveh dneh zbralo okoli 2000 obiskovalcev, kar je še ena potrditev, da je število futsal navdušencev na obali vedno večje in, da si želijo dogodkov na vrhunskem nivoju.