Bronxom oba mladinska primorska derbija

Tudi ta konec tedna je prinesel pestro dogajanje za naše mlajše selekcije. Za nameček niti ena tekma ni bila na Škofijah, saj so vse naše ekipe tokrat gostovale.

Najbolj na očeh sta bila dva primorska derbija. V soboto so naši kadeti v zelo oslabljeni zasedbi odpotovali v Tolmin. Domači so se prvi polčas še uspešno upirali, zato se je le ta zaključil brez zadetkov. V drugem delu igre so Bronxi le zaigrali kot znajo in si kljub zelo razpoloženemu domačemu vratarju hitro ustvarili tri zadetke razlike. Končni rezultat 2-3 v našo korist ne odraža pravega stanja na igrišču, saj sta oba domača zadetka padla praktično v zadnji minuti, ko so Bronxi igrali večinoma z igralci selekcije U15.

V nedeljo so naši mladinci gostovali v Ajdovščini. Ta primorski obračun se je končal z visoko zmago naših fantov. Domačini so morali kar devet krat po žogo v mrežo, dočim naša vratarja Štrasner in Omčikus nista niti enkrat dovolila takega veselja igralcem Kix-a. Velja izpostaviti, da se je kljub devetim prejetim zadetkom zelo izkazal domači vratar, kar še dodatno priča kakšno premoč so imeli naši mladinci.

V soboto je bila aktivna tudi naša selekcija U13. Z gostovanja v Ivančni Gorici so se vrnili z dvema zmagama in enim porazom. Ekipi Dlan Logatec in Ribnica nista bila kos rumeno modrim in sta bili prepričljivo poraženi. Dočim je ekipa Olimpije ta trenutek premočna za vse ekipe, ki sodelujejo v ligi tako, da je razveseljivo že to, da so naši igralci močno zmanjšali zaostanek za zelenimi in nakazali, da bi se v bodoče v kompletni zasedbi lahko tudi enakovredno kosali z njimi.

V nedeljo je selekcija U15 gostovala v Litiji. V tekmi številnih preobratov in še več zadetkov so se na koncu veselili domači. 9-7 je bil končni rezultat kar priča, da sta obe ekipi nekoliko pozabili na obrambi. Naši fantje so kljub porazu zadržali visoko 2 mesto na lestvici.

Ta konec tedna zavoljo reprezentančnega selekcioniranja ni prvenstvenih tekem mlajših kategorij. Izjema so le najmlajši. V soboto 26 januarja je namreč turnir selekcije U13 pri nas na Škofijah. V nedeljo pa gostimo še reprezentančno selekcioniranje za selekciji U15 in U17.