Bronxom turnir primorskih ligašev

V nedeljo je bil na Škofijah odigran tradicionalni turnir primorskih ligašev. Prireditev, ki je v osnovi namenjena predsezonskem srečanju primorskih prvoligašev je zadnja leta nekoliko okrnjena. Razlogi za to so, da je od kopice primorskih prvoligašev na sceni ostala le še trojica Bronx, Puntar in Oplast, pa še slednji zadnja leta redko sodeluje, saj imajo ponavadi kakšne druge obveznosti. Kljub temu se lepa tradicija nadaljuje. Letos je kot gost nastopil drugoligaš iz Ajdovščine; ekipa Kix-a.

Vse tri sodelujoče ekipe so se predstavile v zelo pomlajeni zasedbi. Približno tako pa bo pri teh ekipah tudi med prvenstvom, zato bo večina igralcev, ki smo jih videli na parketu dvorane Burja nosila glavno breme tudi v prvenstvu.

Spremljali smo zelo živahne tekme na katerih so si fantje dali duška po napornih dnevih kondicijskih priprav. Na koncu je turnir osvojila domača ekipa katera je premagala oba svoja nasprotnika. Naslednje pripravljalne tekme bodo pokazale tudi kaj več o zmožnostih teh treh ekip v prvenstvenih bojih.

Svojo zadnjo tekmo je v rumeno modrem dresu odigral Tine Kapun, kateri se skupaj z Markom Hrvatinom seli na hrvaško k ambicioznemu drugoligašu Podpičanu. Vonj denarja je prevladal nad izzivi v domačem prvenstvu in Bronxi bodo v sezono vstopili praktično z mladinsko ekipo.

Rezultati tekem:

Kix       :  Puntar       1 : 2

Puntar :  Bronx        1 : 2

Kix       :  Bronx        1 : 4