Pred Bronxi zelo zahteven derbi

Prva tekma v novem letu v ŠD Burja na Škofijah, ki bo seveda potekala brez prisotnosti gledalcev, prinaša zelo zanimiv dvoboj. Četrto uvrščeni Bronxi namreč gostijo drugo uvrščeni Ptuj. Gostje bodo v tekmo vstopili v vlogi favorita, saj so v tekoči sezoni na 11 odigranih tekmah nanizali kar 9 zmag, ter po le en poraz in neodločen rezultat. Vse to kaže, kako kakovostna in rezultatsko konstantna je ekipa s Ptuja. Zagotovo gre velik del zaslug za tako uspešne predstave na igrišču pripisati tudi izkušenemu hrvaškemu strategu Grdoviču, ki se je že v preteklosti dokazal kot vrhunski strokovnjak tako v Sloveniji kot tudi v drugih državah.

Bronxi sicer niso uspeli setaviti tako dolge serije zmag, kar je tudi razumljivo, saj najboljša primorska futsal ekipa ne premore tako tako širokega igralskega kadra. Poleg tega so se Bronxi v dosedanjem delu prvenstva soočali s številnimi težavami z zdravjem, poškodbami in tudi kartoni. Tako, da so bile zelo redke tekme, ko se je na parketu lahko predstavila kompletna igralska zasedba. Kljub temu pa so rumeni na koncu leta strnili vste in zabeležili nekaj lepih zmag, kar jim je prineslo visoko četrto mesto pred zaključkom koledarskega leta.

Kljub dejstvom, ki nagibajo tehtnico v prid gostom to vsekakor ne pomeni, da bodo Ptujčani do točk prišli zlahka. Bronxi so namreč že več krat dokazali, da jim tekme na katerih niso pod imperativom zmage še kako ležijo in, da v takih primerih znajo biti zelo nevarni. Žal se bodo domači tudi nocoj morali gostom postaviti po robu z zelo okrnjeno ekipo. Uroš Đurič tokrat počiva zaradi kartonov. Đoša Lazarevič še ni v celoti saniral poškodbe iz zadnje domače tekme. V zadnjih urah pa prihajajo še nič kaj prijetne novice o na novo obolelih igralcih tako, da bo trener Hrvatin vedel na katere igralce lahko računa šele, ko se bodo slednji zbrali v slačilnici.

Vsa ta dejstva kar sama od sebe vabijo, da si tekmo ogledate v prenosu v živo, ki bo potekal na našem Youtube profilu: fcbronx1987 oziroma na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=n3QWTwrX0Yw

Pokrovitelj tekme in spletnega prenosa je podjetje Sendvičarna užitka d.o.o.

Facebook 

www.sendvicarna.si