Če ni treh je tudi točka proti Dobovcu dobra

Otipavanje igralcev na začetku tekme je bilo zelo kratkotrajno. Kmalu smo lahko spremljali obetavne akcije na obeh straneh igrišča. Po predvidevanjih sta obe ekipi zaigrali odprto in na zmago. V prvem delu prvega polčasa smo zabeležili več izrazitih priložnosti na obeh straneh igrišča, katere niso prinesle tako željenega zadetka, zaradi odličnih obramb obeh vratarjev.

Gostujoči vratar Mordej je prvi moral po žogo v svojo mrežo. Daljšo kombinacijo Bronxov je z močnim strelom neobranjljivo zaključil Osojnik. Domači so se po vodstvu razleteli po igrišču in neprestano ogrožali gostujočega vratarja. Toda Mordej se ni dal več presenetiti. Kar nekaj krat je s fenomenalnimi obrambami reševal svoje soigralce. Proti koncu polčasa so si še dve lepi priložnosti priigrali tudi gostje ter omogočili domačemu vratarju, da se je izkazal še on.

Drugi del je bil zelo podoben prvemu. Brezkompromisna a športna igra obeh ekip je navduševala zbrane obiskovalce. Številni nevarni streli iz vseh mogočih pozicij so leteli proti razpoloženima vratarjema. Tudi v drugo je prvi klonil izvrstni Mordej. Žoga sicer po strelu Grželja ni prišla do mreže, saj se je od prečnika odbil čez golovo črto nato pa nazaj na igrišče. Seveda je bil zadetek regularen in Bronxi so svoje vodstvo še povišali.

Tako je bilo do 30 minute, ko je najbolj nevaren igralec v vrstah gostov Rok Mordej izid znižal. Njegov strel s kakih desetih metrov je mimo številnih nog presenetil domačega vratarja in končal v golu. Gostje so začutili svojo priložnost in še bolj pritisnili na domača vrata. To se jim je obrestovalo le tri minute kasneje, ko je zopet zadel Rok Mordej.

Do konca srečanja zadetkov ni bilo več čeprav je bilo priložnosti na obeh straneh več kot dovolj. Še najbolj so domači navijači vzdihnili le nekaj trenutkov pred zadnjim sodniškim piskom, ko se je sam pred vratarjem gostov znašel Suhopoljac. Še enkrat več se je Mordej izkazal in rešil svojo ekipo z odlično obrambo.

Na koncu je po videnem na igrišču rezultat realen. Oba tekmeca sta si točko zaslužila saj sta se za njo zelo močno trudila. Kot ponavadi so gledalci uživali v napetem srečanju do samega konca, Bronxi pa so še enkrat več dokazali, da zmorejo precej več od tega kar kaže trenutna uvrstitev na lestvici. Ne pozabimo namreč, da je Dobovec trenutno drugouvrščena ekipa prvenstva.

Sledi enomesečni premor, ko bo potrebno strniti vrste in se kar najbolje pripraviti za zadnjih pet odločilnih krogov.