Četrta zmaga za uvrstitev med štiri najboljše v državi

Ko ena ekipa drugo premaga kar štiri krat na štirih srečanjih potem ne more biti dvoma o zasluženosti uvrstitve v 1/2 finale državnega prvenstva. Ravno to je sinoči na odločilni tekmi v Ljutomeru uspelo Bronxom. Tudi četrto medsebojno tekmo v tej sezoni so namreč odločili v svojo korist. Če so bile prve tri tekme tesne in odločene v zadnjih trenutkih je bila četrta še najbolj dramatična, saj smo zmagovalca dobili šele po streljanju penalov. Kot zanimivost naj omenimo, da sta se v zadnji – odločilni seriji pomerila najstarejši in najmlajši igralec na igrišču. Za domače 36 letni Aleš Marot za Bronxe pa 17 letni Aleksander Stanič. Marotu je fenomenalni Mordej obranil kar dva poiskusa, Stanič pa je suvereno ukanil Tadeja Romiha in zagotovil Bronxom uvrstitev med štiri najboljše slovenske futsal ekipe.

Uvodni del tekme je pripadel Bronxom. Že v 3 minuti je Nik Zajc z izjemnim strelom premagal Romiha in povedel Bronxe v vodstvo. V 6 minuti bi Bronxi lahko svoje vodstvo podvojili vendar je odličen strel Stanišiča zaustavila vratnica. Kazen za zapravljeno priložnost je sledila v 8 minuti, ko je strel Kukovca zadel Klinca spremenil smer in ukanil sicer nepremagljivega Mordeja. Do konca polčasa smo nato spremljali bolj taktično tekmo čemur je doprineslo tudi dejstvo, da so Bronxi znova hitro storili 5 prekrškov in posledično niso mogli več igrati tako agresivno kot bi si želeli.

Drugi polčas se je začel izjemno. Že v 15 sekundi je Klemenčič zadel Bronxovo vratnico, le 10 sekund kasneje pa je Kolar zatresel domačo prečko. Domači so začeli vedno bolj pritiskati na Mordejeva vrata, kar je Bronxom omogočilo številne priložnosti iz protinapadov. Tekmo bi že v prvi polovici drugega polčasa lahko odločili Zajc, Stanič, Cupin ali Đurič. vsi so se namreč znašli sami pred domačim vratarjem vendar je njihova realizacija tokrat zatajila. Bolj kot se je tekma bližala koncu bolj so domači pritiskali. Dejstvo je, da je naša ekipa, znova obremenjena tudi s petimi prekrški, v zadnjih minutah močno trpela vendar se fantje na čelu s fenomenalnim Alenom Mordejem niti za trenutek niso vdali. Morda je zbral nekaj atraktivnih obramb in s tem dvignil samozavest ekipi, enkrat pa je požrtvovalno z golove črte vrata rešil Nik Klinc.

Sledila je serija petih penalov, kjer je Mordej nadaljeval s fenomenalnimi obrambami. Obranil je kar štiri strele: Urbanu Senekoviču, Kukovcu in Alešu Marotu kar dva krat, saj je slednji po sodniški odločitvi zadnji kazenski strel ponavljal vendar tudi v drugo ni bil uspešen. Pri Bronxih sta zgrešila Đurič in Cupin. Zanesljivo pa so za zmago zadeli: Kolar, Zajc, Peroša in kot zadnji Stanič.

S tem se je lahko začelo veselje v dvorani v Ljutomeru kakor tudi na Škofijah, kjer so zvesti navijači s prižigom bakel in navijanjem proslavili veliki uspeh svoje ekipe. Čestitke za izjemno sezono gredo vsem v klubu najbolj pa seveda igralcem in trenerju Marku Hrvatinu, ki so si vse več kot zasluženo izborili na igrišču.

Statistika tekme

Posnetek tekme 

Foto: www.futsal.si