Četrtfinale pokala proti Oplastu

Bliža se prvi izmed vrhuncev letošnje sezone. Bronx in Oplast bosta odigrali dve tekmi po katerih se bo boljša ekipa uvrstila na finalni pokalni turnir v terme Olimije. Prva tekma bo na Škofijah povratna pa čez štirinajst dni v Kobaridu.

Do končnega zmagovalca bo torej potrebno počakati še dva tedna vendar bo tudi izzid na prvi tekmi sila pomemeben. S pozitivnim rezultatom na domačem igrišču si mladi Bronxi lahko podaljšajo upanje na veliko presenečenje kakršno se je zgodilo pred dvema letoma, ko so ta isti Oplast izločili v zadnji sekundi polfinala. Ostalo je potem postala zgodovina saj so Bronxi takrat pokal tudi osvojili.

Državni prvak iz Kobarida je sicer velik favorit, vendar vseeno ne tako izrazito kot bi se to mogoče zdelo še kak mesec nazaj. Bronxi počasi vendar zanesljivo dvigajo nivo svoje igre. Državni prvaki pa iz tedna v teden kažejo drugačno sliko. Po nekaj slabših rezultatih so prepričljivo premagali vodilni Dobovec nato pa v zaostali tekmi klonili proti mladim Puntarjem.

Vsekakor imajo naši igralci lepo priložnost, da pokažejo kaj vejo in več podpore, ko bodo imeli lažje jim bo. Zato vabimo vse naše simpatizerje, da v petek preživijo zanimiv večer v športni dvorani Burja. Tekma se prične ob 20.30, vstop pa je prost.