Četrtič zapored Bronxi na finalu pokala

Bronxi so postali pravi specialisti za slovensko pokalno tekmovanje. Na povratni tekmi četrtfinala na Vrhniki so iztržili neodločen rezultat (1-1) in s tem ubranili prednost, ki so si jo priigrali na prvem srečanju na Škofijah. Tako se bodo 2 in 3 marca že četrtič zapored udeležili Finalnega turnirja slovenskega futsal pokala v termah Olimie. To bo že skupno šesta udeležba rumeno modrih, kateri so v tem tekmovanju tudi rezultatsko zelo uspešni, saj so se kar tri krat uvrstili v veliki finale, enkrat; leta 2013 pa so pokal tudi osvojili.

Povratna tekma na Vrhniki je bila živčna in polna napak. Igralci obeh ekip so bili pod vidnim pritiskom zaradi želje po uvrstitvi na enega vrhuncev slovenske futsal sezone. Daleč najboljša posameznika na tekmi sta bila oba vratarja, katera sta svoje delo opravila na vrhunskem nivoju. Tako izkušeni Alen Mordej kot mladi Maks Vidmar sta obranila številne težke strele in v celotnem srečanju klonila vsak le enkrat, kar je redkost na futsal tekmah.

Domačim je pričakovano pripadel uvodni del tekme. Zavedali so se, da jim zgodnji zadetek lahko poveča možnosti za končni uspeh. Ko se je že zdelo, da so se Bronxi otresli pritiska so domači v 8 minuti le zadeli. Po podaji iz kota se je v gneči pred Mordejem najbolje znašel Jernej Kunc. Veselje Vrhničanov pa je trajalo zelo kratko. Že dve minuti kasneje so Bronxi izenačili. Tudi slednji so zadeli po prekinitvi. Podajo Hrvatina je z golom zaključil Borut Kolar. Na koncu se je izkazalo, da sta to bila tudi edina zadetka na tem srečanju.

Zavedanje, da se uvrstitev v Olimie iz minute v minuto oddaljuje je Vrhničane gnalo v stihijske napade in številne napake. To je Bronxom omogočalo, da so bili vedno bolj nevarni. Lepe priložnosti so imeli predvsem Palčič, Zajc in Hrvatin. Prvima je veselje preprečil izjemni domači vratar, Hrvatinu pa vratnica. Zadnjih pet minut so domači zaigrali še z vratarjem v polju, vendar se jim tudi ta rešitev ni obrestovala. Bronxi so rutinirano ohranili ugoden rezultat in se veselili nove uvrstitve na finale pokala.

Poleg Škofijotov so se na finalni turnir uvrstili še Litija, Dobovec in Maribor. Klubi, ki razpolagajo z neprimerno večjim proračunom in kakovostnejšim igralskim kadrom. Ne glede na to pa končnega zmagovalca ne bosta odločila denar in imena igralcev ampak boj na parketu dvorane Podčetrtek. Tu pa so se Bronxi vedno dobro znašli in mešali štrene velikim favoritom. Zato se lahko le veselimo letošnjega finala ne glede na to kdo bo nasprotnik na drugi strani igrišča.